MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli İmralı'da Abdullah Öcalan'la başlatılan görüşme sürecini yine eleştirirken, AKP-CHP-BDP ve PKK'nin işbirliği içerisinde olduğunu öne sürdü.

"KERKÜK TÜRKTÜR VE İLELEBET TÜRK KALACAKTIR"

Bahçeli konuşmasında, "AKP hükümeti, Kerkük’ün tarihsel bir gerçeği olan ve Allah’ın izniyle de hiç kimsenin değiştirmeye gücü yetmeyeceği Türkmen kimliğinin lağvedilme girişimlerine omuz silkmekte, suspus halde put gibi durmaktadır," dedi ve "Unutulmasın ki, Kerkük Türk’tür ve ilelebet Türk kalacaktır" diye konuştu.

"ŞEREFSİZLİK ADRESİNİ BULMUŞ"

"Türkiye doğru bir yolda bulunmamaktadır" diyen Bahçeli, şunları söyledi:

"AKP-CHP- BDP- PKK Türk milletini ayırmak, kimliğinden koparmak ve anılarından mahrum etmek için işbirliği halindedir. Her ortamda konuşmayı marifet sayan bir başbakan yardımcısı, AKP hükümetinin doğrudan doğruya PKK’yla görüştüğünü şüpheye mahal bırakmayacak ölçüde ikrar etmiş, bunu da korkusuzca seslendirmiştir. Bu çerçevede şerefsizlik bir kez daha adresini ve asıl sahibini bulmuş, yakasına asılmıştır."

ŞANGHAY BEŞLİSİ

Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın Şanghay Beşlisi çıkışını, "AB ile katolik nikah kıymanın yollarını arayan Erdoğan, şimdi boş atıp dolu tutmanın derdine düşmüştür" sözleriyle yorumladı.

Başbakan'a seslenen Bahçeli, "Üyelik sürecini tek taraflı askıya al da cesaretini görelim" dedi.

TUTUKLU KOMUTANLAR

MHP lideri Bahçeli, "Başbuğ ve kuvvet komutanlarına terör örgütü mensubu diyenleri tarih affetmez" diyen Başbakan'a "Elini taşın altına koyma vakti gelmiştir" sözleriyle yanıt verdi.

Bahçeli, MİT mensuplarının yargılanmasını Başbakan onayına tabi kılan düzenlemeyi hatırlattı, "Benzer düzenlemeyi kuvvet komutanları için de yapalım" çağrısında bulundu.