MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Adana Valisi için ''zavallı'' ifadesini kullanan MHP Lideri Bahçeli, ''Kalabalıkların üstüne hakaretle ağza alınmayacak galiz ifadelerle yürüyen bir devlet görevlisine Adana müstehak değildir ve olmamalıdır. Başbakan Erdoğan hükümeti Adanalılar'dan özür dilemelidir'' dedi.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle:

ADANA VALİSİ'NİN SÖZLERİ
AKP Valisi sanki sokak kabadayıları gibi sanki ona buna sataşmak, çatmak ve kavga çıkarmak için fırsat kollayan bir meczup gibi terör estirmiştir. Kalabalıkların üstüne hakaretle ağza alınmayacak galiz ifadelerle yürüyen bir devlet görevlisine Adana müstehak değildir ve olmamalıdır. Başbakan Erdoğan hükümeti Adanalılar'dan özür dilemelidir.

ÖĞRENCİ EVİ TARTIŞMASI
Başbakan Erdoğan yardımcısını deyim yerindeyse kum torbasına çevirmiştir. Başbakan Erdoğan bal gibi bir gün söylediklerini ertesi gün inkar eden bir siyaset cambazıdır.

'IMF'YE BORÇ VERECEĞİNE GENÇLERİMİZE YURT İMKANI SAĞLA'
Başbakan Erdoğan, yurtta kalmayan ya da kalamayan tüm üniversite öğrencilerini zan altında bırakmış bunlara da zımmen aba altından sopa göstermiştir. Erdoğan gençliğe ayar vermeye, ahlak öğretmeye kalkmış, öğrenci evleriyle ilgili gerekli tedbirlerin alınacağını peşinen açıklamıştır.

Yurtta kalamayan milyonlarca evladımız ne yapacak? Kabul edilmelidir ki öğrencilere barınmak yerleri temin etmek hükümetin en öncelikli görevi. Başbakan gençlerimizi kaderine terk etmiştir. IMF'ye borç vereceğini söyleyen Başbakan gençlerimize yurt imkanı sağlamamıştır.

Eğer mümkünse öğrencilerimiz cemaat evlerine tercih etmektedir. Yoksa terör örgütlerine militan devşiren evlerle öğrenci evlerini mi karıştırmaktadır? Türk gençliği ahlaklı ve şuurludur. Başbakan 20. maddeyi çiğnemiştir.

Başbakan yerli yabancı gazetecilere bile ateş püskürmüştür. Zira Başbakan dayatmacı arkadaşlarına bile vefasız ve peşin hükümlüdür.

Son 11 yıldır Cumhuriyet tarihinin en üzücü gelişmelerine tanıklık ettik. Millet ve devlet hayatı tahrip edilmiş, Türkiye zulmün kapanına kıstırılmıştır.

Sapla saman iyice karışmıştır. Taraf ve failleri belli olan psikolojik haberakatın özünde tercihleri değiştirmek hedef olarak belirlenmiştir. Türk milleti acı ve çileden çıkarıcı bir operasyona maruz bırakılmıştır. Bölücülüğe karşı çıkıyorsanız anaların ağlamasını istiyorsunuz demektir! Başbakan Erdoğan'ın şiddet diline muhalifseniz demokrasiye aykırı davranıyorsunuz demektir! Başbakan Erdoğan her haklı eleştiriyi püskürtmeye gayret etmiştir.

Bu kafa yapısına göre yandaş olmayan herkes karşı kutuptadır ve başı ezilmelidir. AKP'den memnun olmayan kim varsa faiz lobisinin kontrol ve kışkırtması altındadır! Andımız'ı okumanın adı ilkelliktir! Fakat İmralı canisi ile pazarlık yapmak umuttur! Tarihteki tüm diktatörlerin müşterek anlayışı Başbakan'da buluşmuş ve birleşmiştir. Bu zihniyet aynen pimi çekilmiş bombaya dönüşmüştür. Türk milleti Başbakan Erdoğan'ı oğluna 6. gemiyi alsın diye yetki bahşetmemiştir.'' (NTV)