MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP'ye yönelik bombalı saldırılarla ilgili konuştu. Bahçeli, "MHP prensip açısından seçimlerin barış içinde geçmesini istemektedir. Ancak seçimleri gölgelemek isteyenler, bazı provokasyon olayları ile Türkiye'yi karıştırmak istiyorlar. HDP, olayın faillerini MHP'liler dışında aramalıdır" dedi.

Bahçeli, NTV'de canlı yayınında soruları yanıtladı. HDP'nin Adana ve Mersin il binalarına yapılan saldırıya ilişkin, "HDP'liler muhatabımız değildir. HDP, olayın faillerini MHP'liler dışında aramalıdır" diye konuştu.

Bahçeli, AKP ile koalisyon yapıp yapmayacaklarına ilişkin soruya ise şu yanıtı verdi:

"Bu AKP ’nin kuruluş amaçları, 13 yılı bulmuş olan süre içindeki uygulamaları, sahip olduğu zihniyet temel alındığında Milliyetçi Hareket Partisi’nin koalisyon yapacağı bir parti olarak görünmemektedir. Bütün partilerin amacı tek başına iktidar olmaktır. Siyasi partiler hangisi olursa olsun millet huzuruna çıktıklarında tek başına iktidar olmayı amaç edinmelidirler. Tek başına iktidar olmayı amaç edinen Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye'ye üzerinde yine bir siyaset mühendisliği uygulamalarına geçen çevrelerin yönlendirmelerine kapılarak şu partilerle şöyle olur böyle olur koalisyon olur gibi bir tartışmanın içine girmek doğru değildir.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin bir koalisyon düşüncesi yoktur hedefi tek başına iktidardır. Bu konuda bizim bir şey söylememiz doğru değildir. Koalisyonlar geçmiş dönemlerde elbette oldu. Ama uzun ömürlü olmamaktadır. Birden fazla partinin bir araya gelmesi istikrara getirmemektedir. Türkiye'nin sorunlarının çözümünde yetersiz kalmaktadır. Çok kısa başarıları siyasi malzeme olarak kullanmak için koalisyonu bozma gayretleri hissedilir hale gelmektedir. Bu kadar istikrarsızlığın yoğunlaşacağı bir koalisyon ortamında hele hele Türkiye'nin ateş çemberinde bulunduğu bir ortamda koalisyonu düşünmek demek zimmen AKP’ye iktidarınıza devam edin biz şartları size hazırlıyoruz demektir. Bu olsa olsa AKP yandaşlarının Türkiye üzerindeki yeni bir projesidir. "