Başbakan Ahmet Davuoğlu ile Dersim tartışması yaşayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Dersim’e gitme kararı aldı. Bahçeli, 28 Kasım'da kente gidecek.  Devlet Bahçeli, Tunceli’ye gitme kararını, Başbakan Davutoğlu'nun kendisine yönelik "Burada söylediklerini orada söyleyemez" sözlerine tepki olarak aldı.

Konuyla ilgli MHP lideri yazılı açıklama yaptı. Bahçeli'nin açıklaması şöyle: 

“Başbakan Davutoğlu'nun Tunceli'ye gidip gitmeyeceğimiz konusundaki merakı da hastalıklı bir noktaya gelmiştir. Bu aşamada bize düşen Davutoğlu'nun merakını gidermek ve ateşi düşürmektir. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı olarak, 28 Kasım 2014 günü Tunceli'de bulunarak; Tuncelili kardeşlerimi ve Tunceli Valiliğini ziyaret etme kararı almış bulunmaktayım. Tunç yürekli kardeşlerimin yaşadığı Tunceli'de, bugüne kadarki düşüncelerimi, fikirlerimi ve kanaatlerimi bir kez daha kararlılıkla paylaşmak istiyorum. Başbakan Davutoğlu bilmelidir ki, MHP, şehit kanıyla sulanmış vatan topraklarının her yerinde, her karışında, her yöresindedir. Bunun için özel bir cesaret sahibi olmaya da gerek yoktur. Tunceli’ye ecdat yadigarı kutlu kardeşlik mirasını daha da güçlendirmek için gideceğim. Tunceli’de kucaklaşmak, özlem gidermek, fitne ve fesat tohumlarını çürütmek için olacağım. Ve yüksek dağların üzerinde bir kartal yuvası gibi duran Tunceli’de Türkiye’nin bekası, Türk milletinin birlikte yaşama iradesine destek vermek için bulunacak, Ankara’daki sözlerimi tekrarlayacağım. "
Başbakan'ı yakın tarihi çarpıtmakla suçlayan MHP lideri Devlet Bahçeli, Davutoğlu'nun MHP düşmanlığının Recep Tayyip Erdoğan'ı aratmayacak düzeylere tırmandığını kaydetti.

NELER OLMUŞTU?

Salı günü Meclis'te yapılan grup toplantısında Bahçeli "Dersim isyanının ele başı terörist Rıza’yı sözde seyit unvanıyla anan Başbakan, bir defa İslam'a, kutsal emanetlere kara çalmıştır" demişti.

Davutoğlu ise grup toplantısında;
"Tunceli Türkiye'nin bir ili mi? Evet! Gidin cesaretiniz ve yüreğiniz varsa bu sözleri Tunceli'de söyleyin. Orada katledilenlerin torunlarının yüzüne bakarak deyin ki 'dedeleriniz vatan hainiydi.' Ben yarın da 10 sene sonra da Tunceli'de olacağım. Hodri meydan siz de gidin" açıklamasında bulunmuştu.