MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Almanya'yla yaşanan İncirlik kriziyle ilgili "Alman askerleri bu hafta veya gelecek hafta çekilecekmiş. Durduğunuz kabahat, hepinize uğurlar olsun" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, şunları söyledi:

Alman askerleri bu hafta veya gelecek hafta çekilecekmiş. Durduğunuz kabahat, hepinize uğurlar olsun. Yetmezse Konya'dan da tası tarağı toplar en yakın zamanda Ürdün'e mi gidiyorsunuz, Fizan'a mı gidiyorsunuz, ardınıza bakmadan çeker gidersiniz. İncirlik Üssü yol geçen hanı değildir. Canı sıkılanın kafileler halinde gelip fitne tohumları ekeceği yer değil. 

'HÜKÜMETİN TAVRI İSABETLİ' 

Alman parlamenterlerin İncirlik Üssü'nü ziyaret etmek istemeleri iyi niyetli, karşılıklı anlayış, çıkar ve yardımlaşmaya dayanıyorsa bunda bir mahsur olmayacaktır… Yok eğer nalıncı keseri gibi hep kendisine yontuyorsa, kimse kusura bakmasın buna da müsade edilmemeli, edilmeyecektir… Hükümetin bu konudaki göstermiş olduğu hasssiyet ve haysiyetli tavır bize göre son derece isabetlidir.

DENİZ YÜCEL'E: ALMANYA'NIN SÖZDE GAZETECİYİ MESELE YAPMASI ANLAŞILIR DEĞİL 

Almanya'nın bir yanda FETÖ'cülere destek ve himayesi, bir yanda PKK'ya kol kanat germesi iki ülke arasındaki ilişkileri geren bir durumdur, bir meydan okuma halidir. Alman dışişleri bakanının suya sabuna dokunmayan gri sözleri ortadadır. PKK'nın oradaki faaliyetleri gizli değildir… ABD'nin Paris İklim Anlaşması'ndan çekilmesine gösterilen tepkinin birazı neden terörizme karşı gösterilemez. Almanya kimin yanındadır. Aksi halde iki ülke arasındaki ilişkilerin düzelme şansı çok az olacaktır… Almanya'nın damgalı hainleri görmeyip  sözde gazeteciyi (tutuklu Die Welt muhabiri Deniz Yücel) mesele yapması anlaşılır şey değildir. 

'TRUMP'IN ZİYARETİNİN ARDINDAN KATAR KRİZİNİN ÇIKMASI ETRAFLICA DÜŞÜNÜLMELİ'

ABD Başkanı'nın (Donald Trump) ziyaretinden kısa süre sonra bu (Katar) krizin çıkması etraflıca düşünülmeli, analiz edilmelidir. Katar'a uygulanan tebdirler saldırgandır.

'DARBEYE KALKIŞAN CESEDİNİN BAŞINA DİKİLECEK MEZAR TAŞI BULAMAYACAK'

Eğer yeni bir darbe teşebbüsü olursa, eğer buna kalkışan olursa, böylesi bir ihanete yeltenen çıkarsa, bilsinler ki bu aziz topraklarda gömülecek ne bir yer ne de cesedinin başına dikilecek bir mezar taşı bulamayacaktır.