MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Avrupa Birliği ile Türkiye arasında imzalanan geri kabul anlaşmasının, her diplomatik krizde 'tehdit' olarak kullanılmasını eleştirdi. Bahçeli, “İnsani değil” dedi.

Hürriyet'ten Umut Erdem’e konuşan Bahçeli, sığınmacı anlaşmasının yürürlükten kaldırılması tartışmasına ilişkin, “Sabırlı olmak lazım. Türkiye’ye sığınmacı olarak gelmiş olanları Avrupa’ya karşı bir başka silah olarak kullanmak doğru değildir. Silahtan kaçanları siz daha sessiz bir silah haline dönüştürüp, diplomatik kılıfla bir başka yerde kullanamazsınız. Bu da insani değil” dedi.

Avrupa’nın bir çöküş sürecinde olduğunu söyleyen MHP lideri, Türkiye’nin değil, Avrupa’nın rejim değişikliğine hazırlandığını ileri sürdü: “Avrupa için hayırlı adımı kanaatimce Türkiye atıyor. Türkiye bir sistem değişikliğine giderken Avrupa’da bir rejim değişikliğinin kıvılcımını başlatıyor. Hollanda, İspanya, İngiltere, Belçika ve Danimarka anayasal monarşi ile yönetilen ülkeler. Hollanda vatandaşlığını kabul ederek demokratik hakkını kullananlar Türkiye üzerinde oynayan iki zihniyete karşı demokratik cevap vermeli ve Türkiye ile uyumlu olabilecek toplumsal huzuru Hollanda’da sağlayabilecek bir partinin önünü açmalılar.”