MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanığı seçimlerini değerlendiren Bahçeli, " Türkiye’de sanki cumhurbaşkanı değil AKP’ye genel başkan seçilecektir" dedi. 

Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

Türkiye samimiyet fukarası, halk yoksunu bir iktidarın tahakkümü altındadır. Bu gidişat hayra alamet değildir.
Ülke manzarası iç açıcı olmadığı gibi yakın vadede de bir çok sıkıntının belireceğini göstermektedir.

Yaz mevsimi gerek iklim şartları gerek siyasi nedenlerden dolayı oldukça sıcak geçecektir. Cumhurbaşkanı seçim takvimi Haziran ayı sonundan itibaren işlemeye başlayacaktır. Türkiye’de sanki cumhurbaşkanı değil AKP’ye genel başkan seçilecektir. 10 Ağustos’ta sanırsınız ki AKP’nin kurultayı seçilecektir. Sanki seçime 110 gün kala sandıklar kurulmuş, oylar verilmiş, seçim belli olmuştur.

AKP CUMHURBAŞKANLIĞINI TEKELİNE ALMIŞ

AKP cumhurbaşkanlığını tekeline almış, üzerine kapanmış mızmızlanarak kimseye yar etmem demeye getirmiştir. Demokrasilerde hiçbir seçimin sonucu baştan belli değildir. Cumhurbaşkanı AKP’nin karanlık odaları değil Türk milleti karar verecektir. Saray soytarılığı yapanların milli iradeye saygısız davrandıklarını bilmesi lazım. Cumhurbaşkanlığını çantada keklik sanan ahmakların da insan içine çıkamayacakları günler yakındır.

GÜL SÜRPRİZ ÜSTÜNE SÜRPRİZ YAŞADI


Şu sıralar Gül, sürpriz üzerine sürpriz yaşamıştır. Anlaşılan Erdoğan cumhurbaşkanlığına çok isteklidir.
Ne var ki kardeşim dediği, kader ortaklığı yaptığı Gül’ü de havuz medyası, yandaş kalemler vasıtasıyla rencide etmeye başlamıştır. AKP kaynaklı etkili bir blokaj yapılıyor Gül’e. Erdoğan kararını vermiştir, prosedür gereği etrafına danışmıştır.

BAŞBAKAN KARDEŞİNE OYUN OYNUYOR

Başbakan kardeşine oyun oynamakta, ayağına çelme takmaktadır. Hele ki terleyen, koşan aktif cumhurbaşkanından bahsetmesi seçilmesi hâklinde yetkilerini tam olarak kullanacağını iddia etmesi Gül’ü rencide eden ve başarısızlığını rumuzlu sözlerle yüzüne vuran çirkin söylemlerdir. Brütüslüğü dört ayaklı koltuk uğruna kadim arkadaşına da reva görmüştür. Başbakan kararını vermiştir vermesine ama AKP’nin başına kimin geleceğini, Başbakanlık makamına hangi ismin layık olduğunu henüz netleştirememiştir. Bu konuda parti içinde de uyum sağlanamamış.

GÜL SÖZLERİYLE GÖNLÜNDEN CUMHURBAŞKANLIĞI GEÇTİĞİNİ GÖSTERİYOR

Başbakan erken davranmakta, planladığı yurtdışı seyahatleriyle Köşk’e aday olduğunu işaretlerini veriyor.
Gül’ün Kütahya’da söylediği sözler bir yönüyle gönlünden cumhurbaşkanlığı geçtiğini göstermektedir.
Fakat Başbakan’ın cumhurbaşkanlığına adaylığına sımsıkı sarılması, ben olacağım kimseye yedirmem göndermeleri Gül’ü sancılı bir duruma sokmuştur. Başbakan boşuna hayal kurmaktadır. 12. Cumhurbaşkanı Erdoğan olmayacaktır. TC’ye ve Türk milletinin birliğine nefret duyan hastalıklı bir ruhtan cumhurbaşkanı nasıl çıkacaktır.

Başbakan cumhurbaşkanı olursa sadece ve sadece bir yetkisini adam gibi kullanacaktır. Hastalık, sakatlık gibi nedenlerden tutukluların çıkması. Burada amaç işi İmralı canisine kadar götürmektir.

TBMM önünde edeceği yemin. 12 Cumhurbaşkanı özetle devletin bağımsızlığı üzerine, anayasa ve hukukun üstünlüğü üzerine görevini layıkıyla yapmak üzere ant içecektir. Herkes kalbinin ve aklının sesini dinleyerek itiraf etsin. Erdoğan’a bu yemin yakışmakta mıdır? Hadi yakıştı diyelim. Hadi bu yemini etti kabul edelim. Bu yemine sadık kalacağını yandaş ve yağcılar dışında kim garanti edecektir. Başbakan hangi yeminini tuttu da bu doğru olacak.

Geçmişinde akçeli işlere bulaşmamış biri bulunmalı. Rüşvete elini kaptırmış birisi Çankaya’nın yolunu çıkamaz.
Mustafa Kemal’e ayyaş diyen, katliamcı yaftası vurma teşebbüsünde bulunan birisinden Gazi eminine liyakatlı davranması beklenemez. Erdoğan’dan eş başkan olur ve olmuştur, maalesef ki başbakan da olmuş ve olmuştur. Fakat cumhurbaşkanı olamaz ve olmayacaktır. Türk milleti kendisine ancak Başbakanlığı rıza görmüştür.

OTURACAĞI TEK MAKAM YÜCE DİVAN’DAKİ SANIK SANDALYESİ

Bundan sonra oturacağı tek sandalye Yüce Divan’da oturacağı sanık sandalyesidir. MHP günü ve saati geldiğinde cumhurbaşkanlığına yakışacak Türk milletinin güzide bir evladını Türk milletine takdim edecektir.
Vatan ve millet konularından en küçül şaibesi olmayan herkesin aradığım buydu diyebileceği değerli bir arkadaşım aday olacaktır.

Erdoğan tüm hesaplarını başkan olmaya göre yapmış. Geçtiğimiz günlerde Türk milletinin başkanını seçeceğini söylemiştir. Kafasında cumhurbaşkanlığına giden yol haritasını çoktan belirlemiştir. Cumhurbaşkanı Gül tufaya gelerek kardeş kazığı yemiştir.