Kürt Sorunu’nun çözümü konusunu ele almak için önerdiği 6 maddelik plan çerçevesinde yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüşecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na MHP erkenden kapılarını kapattı. Uzun yıllardır Türkiye’nin birinci sorunu olan ve binlerce insanımızın yaşamına mal olan konu hakkında MHP’nin görüşmeye bile yanaşmaması dikkat çekti.

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'nin "Kürt sorunuyla ilgili yaklaşım ve önerilerinin 'PKK maşalarıyla ve İmralı canisinin saçmalıklarıyla neredeyse birebir aynı' olduğunu iddia ederek, "Bizim hiç kimseyle sözde Kürt sorunu bağlamında görüşecek ve fikir alışverişinde bulunacak bir niyetimiz ve merakımız yoktur. Biz geçmişte AKP'yle yıkım projesini konuşmadık, bugün de CHP'yle çöküş planını konuşmayacağız" dedi.

 

Bahçeli, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda, CHP'nin Kürt sorununun çözümüne ilişkin Meclis çatısı altında Toplumsal Mutabakat Komisyonu kurulması için siyasi partilerle görüşme talebini değerlendirdi. CHP'nin AK Parti'nin peşi sıra gittiğini ve BDP'yle de birleşerek, 'bölücülüğün şeytan üçgenini oluşturduğunu' söyleyen Bahçeli, "Görüldüğü kadarıyla, anamuhalefet partisinin genel başkanı sözde Kürt sorununu çözmek maksadıyla ortaya atılmış ve her zaman olduğu gibi acele ve şaşkınlıktan dolayı foyası dökülmüştür. İşin ilginç tarafı ise AKP, BDP ve CHP'nin aynı bölücülük havzasından ve havasından nasıl istifade ettiklerinin bu vesileyle ortaya çıkmasıdır. Sanki ellerine tutuşturulmuş müşterek metin ve her derde deva reçete vardır da bundan bir bizim haberimiz gecikmeyle olmaktadır" diye konuştu.

 

Parti olarak bölücülüğe ve teröre nasıl baktıklarının belli olduğunu kaydeden Bahçeli, MHP nezdinde "Kürt sorunu" diye bir şeyin asla olmadığını, bunun konuşulmasının dahi sakat, mahsurlu ve tehlikeli bir durum olduğunu söyledi. Bahçeli, "Vatandaşlarımızın bazılarını milli ve etnik azınlık olarak gören ve kültürel hakların da ötesinde onlara etnik farklılıklara dayalı siyasi statü kazandırılmasını öneren her türlü çözüm ve dayatmaya engel olunmalıdır. Biliyorum ki siyasetin niteliği milli ve kararlı olduğu sürece terörün kökü kazınacak, bölücülüğün ocağına da incir ağacı dikilecektir. Bugün bu gerçeğin farkında olan ise sadece ve sadece MHP'den başkası değildir. Girdikleri bölücülük katarında arka arkaya dizilen AKP'nin, CHP'nin, BDP'nin ve PKK'nın eminde sonunda raydan çıkıp devrileceklerine inanıyor ve bunu yapacak aziz milletime sonuna kadar güveniyorum" şeklinde konuştu.