MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada yolsuzluk ve rüşvet iddialarının ardından başlayan görevden alınmaları eleştirerek, "Bırak da ak ve kara ortaya çıksın" dedi. Bahçeli, iktidarın değişmesinin zamanın geldiğini belirterek, "Türk milleti hala bu kendini bilmeze tahammül edecek midir? Türkiye'de iktidarın el değiştirmesi için daha ne lazımdır" dedi.

Yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerine başlatılan 17 Aralık operasyonuna ilişkin Başbakan Erdoğan'ın değerlendirmelerini eleştiren Bahçeli, "Bu nasıl küresel kumpastır ki, bir banka müdürünün ayakkabı kutusundan 4.5 milyon dolar çıkmıştır? Bu paraları paralel devlet mi yerleştirmiştir? Altın kaçakçılığını faiz lobisi mi yapmıştır? Kara parayı hakimler savcılar, görevden aldığın polisler mi yapmıştır?" diye konuştu.

"BIRAK DA İŞLERİNİ YAPSINLAR"

"Başbakan ve hükümeti savcılara çamur atmaktadır. Yargı organlarına sataşmakta ve suçlamaktadır. Oysa yargı işini yapmaktadır. Görevleri engellense de, gittikleri tatiller çarşaf çarşaf ortaya dökülse de görevlerini yerine getirmektedirler" diyen Bahçeli, Erdoğan'ın geçmişte savcıları savunan açıklamalarını hatırlattı. Bahçeli, "Biz de Başbakan'a diyoruz ki, bırak da savcı ve hakimler görevini yapsın, hukuk çalışsın. Ak ile karar ortaya çıksın" dedi.

"BAŞBAKAN GİTMELİDİR"

"Başbakan Erdoğan'ın tüm sözleri iflas etmiştir. Dün terfi ettirdiği savcıları şimdi iş takibi yapmakla suçlamıştır" diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

"Türk milleti hala bu kendini bilmeze tahammül edecek midir? Türkiye'de iktidarın el değiştirmesi için daha ne lazımdır? Daha nasıl bir facia beklenmektedir. Tıkanan sistemin açılması için gün bugün değilse ne zamandır? Devletin düzlüğe çıkması için Başbakan gitmelidir. Başbakan sandık yoluyla gönderilmelidir. 'Hedef Erdoğansız Türkiye'dir' diyor, doğru bir noktaya parmak basmıştır. Evet biz Erdoğansız, AKP'siz, Öcalansız, BOP'suz bir Türkiye istiyoruz"