MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Osmaniye'de bir park açılışında yaptığı konuşmada seçilen "63 Akil İnsan" için, "Gitsin filmlerini çevirsinler, şarkılarını söylesinler" dedi.

Buradaki konuşmasında, "Bugünkü siyasi iktidar birçok sosyal ve ekonomik meselelerin bulunmasına rağmen çok farklı konularla uğraşıp Türkiye'de milli devlet, üniter yapımızı, milli ve manevi değerlerimizi, toprak bütünlüğümüzü ve sosyal dokumuzu çok ciddi anlamda tehlikeye atan bir davranışı ortaya koymaktadır" diye konuşan Bahçeli, "Bazı zamanlarda 'önce milletim, sonra ülkem, sonra partim' demek gerektiğini" söyleyerek, şöyle konuştu:

"İşte bugün AK Parti'ye oy vermiş kardeşlerimden bunu bekliyorum. Partinizi yine seviniz, destek veriniz, fakat partinizi de uyarmaktan vazgeçmeyiniz. Bunlara 'nereye gidiyorsun emmi oğlu' diyiniz 'Bu gidişinde hayır yok' diyelim. Biraz eline ayağına çeki düzen verelim. Yoksa memleketimiz kardeş kavgasına sürüklenecek. 63 ne idiğü belirsiz, kafası karışık, PKK'nın ne manaya geldiğini bilmeyen insanlarla, şu güzide insanlar ikna edilir mi? Onun için bu akil adamlar Cevdetiye'ye geldiği zaman memleketinize sahip çıkın, birliğinize sahip çıkın. Bu milletin evlatlarını etnik köken, mezhep farkıyla ayırmaya fırsat vermeyin. Sorularınızla onları perişan edin. Gitsin filmlerini çevirsinler, gitsin şarkılarını söylesinler, gitsin televizyonlarda yandaş olarak Recep Tayyip Erdoğan'a başka yönden hizmet etsinler. Bunu başaracağınıza inanıyorum. 63'leri geldiği gibi gönderin."