MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1915 olaylarını  Ermeni Soykırımı olarak kabul eden tasarının Alman Parlamentosu'ndan geçmesine ağır ifadelerle tepki gösterdi.

Bahçeli, “Ermenilerin yerlerini değiştirmek onları imha etmek değil, devleti koruma amacı taşıyordu ki sonuna kadar doğru, sonuna kadar helaldir . 1915'teki tehcir kararı kesinlikle doğrudur, bugün olsa yine yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

Sözde soykırım iddiası Türk milletiyle derdi olan herkesin başvurduğu hayasız bir karalama, çarpıtmadır. Şimdi buna dost ve müttefik bildiğimiz Almanya'da eklenmiştir. Osmanlı İmparatorluğu 1. Dünya Savaşı'na Almanya'nın müttefiki olarak girmiştir.

Seferberliğin öncesi ve sonrasında Ermeni çeteleri isyana girişmiştir. Erzurum, Sivas, Adana başta olmak üzere Ermenilerin isyanı vuku bulmuştur. Ermenilerin, Türklere yönelik yaptığı katliamlar karşısında bile Osmanlı Devleti'nin soğukkanlılığı belgelerle sabittir.

Ermenilerin yerlerini değiştirmek onları imha etmek değil, devleti koruma amacı taşıyordu ki sonuna kadar doğru, sonuna kadar helaldir.

Türk düşmanları şunu kafalarına iyice soksun ki tevkif- tehcir sıralamasında Osmanlı en son sıralarda yer almaktadır. Kim ne söylerse söylesin.

Sözde soykırım çamuru atan Haçlı vekilleri, Ermenilerin Türklere karşı yaptığı katliamlara neden sessiz kalmaktadır? Bayburt ve çevre illerinde masumları katledenler Ermenilerdir. 250 ceset ve toplam 800 bin insanımızın canına kast edilmiştir.

Erzurum'a, Van'a, Erzincan'a gidip sorsunlar, vahşilikleri mahalinden öğrensinler. Yer değiştirme kararı olmasaydı milletimizin geleceği tehlikeye girecekti. 1915'teki tehcir kararı kesinlikle doğrudur, bugün olsa yine yapılmalıdır.

Sayın Erdoğan, "Ne Türk'ü be. Bunların kanlarının laboratuvarlardan geçmesi lazım" demiştir. Sayın Erdoğan'ın dediklerini biz söyleseydik ne ırkçılığımız ne de kafatasçılığımız kalmıştı.

Laboratuvar analizinden kolay kolay çıkamayacaklardır. Sözde Soykırım'a yeşil ışık yakanların kan değerlerine bakılacak mıdır? Başbakan'dan 1915 olaylarını anlatmasını isteyen gazetecilerin kan testleri yapılacak mıdır?

Eski Başbakan Danışmanının sütüne, hamuruna, kanın bozuk olup olmadığına titizlikle de bakılacak mıdır? Sayın Cumhurbaşkanı, bir daha kan demeyin, kanı bozukların kanı akmaz, kanı olmaz!

Almanya'nın sözde Soykırım Kararı hükümsüzdür. MHP ecdadına toz kondurmaz, Milliyetçi Ülkücü Hareketin kılıcı keskindir. Oyunları yine hezimete uğratacağız. Emek isteyebilir, yorgunluk olabilir. Ancak bize dinlenmek haramdır, oyun bozulacak, Milliyetçi hareket tepeden tırnağa temizlenecektir.