MHP lideri Devlet Bahçeli 1 Kasım seçimlerinin ardından ilk kez konuştu. 

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, "Allah'a hamd olsun yıkılmadık. Yıkılacak bir şey de görmüyoruz" diye konuştu.

1 Kasım seçimlerinin ardından en çok eleştirilen isimlerden olan Devlet Bahçeli grup toplantısında şunları söyledi:

"Allah'a hamd olsun yıkılmadık. Yıkılacak bir şey de görmüyoruz. MHP milli gönüllerde, cesur yüreklerdedir. Düşeceğimiz sanıyorlardır yanıldılar, korkacağımızı, kaçacağımızı planlıyorlardı ama havasını aldılar. Bizi tanımıyorlar. Hislerimiz anlamıyorlar.

MHP'ye operasyon düzenleyen, buna yarım akıllarıyla yataklık edenler fitne halindedir. Karalık ayak oyunlarına boyun eğmedik. Bugüne kadar ilkelerimzle bağdaşmayan tercihte yer almadık. Bizim yerimizi, sözümüz, tavrımız dosdoğrudur. Sıradanlaşan rüşvet ve yolsuzluklara karşı ahlak ve adalet çadırları altında toplandık.

MHP hareketi hiç durmadan çalışacak ve iktidara ulaşacaktır. Dava arkadaşlarımın aynı şevk ve heyecanla devam edeceklerini biliyorum.

Türk milleti 7 Haziran'da tüm siyasilere mesaj vermiştir. Erdoğan, 7 Haziran sonucunu beğenmedi, sindiremedi, kabullenemedi. Korku ve kaygıyla Türkiye'yi baştan ayağa dehşet ve hiddete hapsetti. Türk milleti 7 Haziran'da Meclis'te grubu bulunan partilere koaliyon kurun mesajı vermiştir. Herkes gördü ve yaşadı ki, 9 Temmuz'da koalisyon kurma görevini alan Davutoğlu nafile turlarına başladı. CHP bu oyuna adeta figüranlık yaptı. AKP'nin hükümet kurma irade ve isteği hiç olmamıştır. 1 Kasım'da 7 Haziran'ın tekrarı zorla yapılmıştır.

1 Kasım'da oy ve milletvekili sayısında gerilediğimiz açık ve gerçektir. Milletimizin verdiği muhalefet görevini en iyi şekilde yapacağız. Partimize desteklerini esirgemeyen vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. 1 Kasım'da mağlup olmadığımıza inanıyorum. Milli iradenin kararına saygı duyuyoruz, sonuçların nedenlerini araştırıyoruz. Daha iyisini yapmak, daha iyisini sağlamak için kuyumcu titizliğiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz.

Hem 7 Haziran, hem 1 Kasım'dan partimizin çıkaracağı dersler vardır. Sonuç ve gerekçeler ne olursa olsun, kendimizi anlatmakta zorluk çektiğimiz bir kitlenin varlığı açıktır. 1 Kasım seçimi olağanüstü şartlarda yapılmıştır. Üzerinde durmamız gereken soru şudur: 7 Haziran'dan 1 Kasım'a kadar MHP ne yapmamıştır da bu desteği kaybetmiştir? AKP 4 ay 23 günde bu oyu nasıl kazanmıştır. Diğer partilere oy veren vatandaşlarımıza hürmet ediyoruz.

Dünyanın neresinde 4 ay 23 günde siyasi tutumlar bu kadar net ve keskin bir şekilde değişmiştir? Terör sonlanmış, asayiş ve güvenlik mi sağlanmıştır? İşsizlik bitirilmiş, yoksulluk ve yolsuzluğun üzerine mi gidilmiştir? 4 ay 23 günde AKP ne başarmıştır da tek başına iktidar olmuştur? Bu işin sırrı nedir? "