AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış  katıldığı bir TV programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bağış, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in kıyafeti ile ilgili eleştirisinin ardından atv'deki "Veliaht" programındaki işine son verilen Gözde Kansu olayına da değindi.

Egemen Bağış son günlerin en çok tartışılan konusuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Sayın genel başkan yardımcımızın şahsi düşüncesini paylaşması belki zamanlama olarak yanlış oldu. Çünkü kanalın aldığı kararın onun sözüyle alınmış gibi bir intiba çıktı ki kanal açıklamalar yaptı. Bu kendi performansıyla ilgili bir şey. Ama şöyle bir dönüp baktığımızda gerçekten de zamanlaması da tavrı da belki şık olmadı diyebiliriz. Çünkü Türkiye'nin imajı... Ben devamlı onu denetlemek ve gözetlemek durumundayım. Amerika'da Avrupa'da birçok yerde bu konu haber oldu ve Türkiye'de sanki bir yasakçı zihniyet varmış gibi. Ama başbakanın yaptığı açıklama bu kadar haber olmadı.

Asıl altını çizmemiz gereken, Türkiye'de kimsenin yaşam tarzına, kılığına kıyafetine, yediğine içtiğine, okuduğu kitaba, kiminle dostluk yapacağına karışılmayacak. Bu yasayla güvence altına alınıyor. Diğeri bir yorumdur ama yaşam tarzına karışmayı suç kabul eden bir kanun geliyor." (Medyatava)