İSTANBUL - Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku’nun İstanbul 3. Bölge bağımsız milletvekili adayı Mustafa Avcı seçimlerden çekildi.

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu İstanbul 3. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Avcı, 12 Haziran'da yapılacak seçimlere bir hafta kala adaylıktan çekildiğini açıkladı. Avcı, seçimlerden çekilme kararını BDP Bağcılar İlçe binasında düzenlediği basın toplantısı ile kamuoyuna duyurdu.

Kürtlerin dostlarıyla buluştuğu Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu ile stratejik bir üstünlük oluşturduklarını dile getiren Avcı, oluşturdukları bu ittifakın bir "seçim ittifakı değil, çözüm ittifakı" olduğunun altını çizdi. Avcı, seçimden sonra da güçlenerek rol ve misyonunu oynayacak bir yapı olan blok ittifakının AKP Hükümeti şahsında sistemi ürkütmesi nedeniyle sistemin gerçek yüzünü YSK kararında olduğu gibi göstererek saldırganlaştığını söyledi.

Bloğun önemini bu sözlerle vurgulayan Avcı, çekilme gerekçesini ise şu sözlerle ifade etti: "Kendi iç çalışmalarımızda sürecin darlığından kaynaklı ittifakın stratejik önemi ve konumunu özellikle yurtsever kamuoyuna ve halka anlatmakta zorlandık. Bu bizim eksikliğimiz. Geldiğimiz noktada blok ve ittifak mantığını kamuoyuna yeterince anlatamadığımızdan kaynaklı çeşitli riskler, her defasında bizim tarafımızdan denetim altına alınmaya çalışıldı. Özellikle İstanbul 3. Bölge için söylüyorum. Bu riskleri yönetmeye çalıştık. Seçime bir hafta kala yine belki bizim özeleştirimiz olarak algılanabilir. Bu riskleri kontrol edemedik. Önümüzdeki süreci ve blok zihniyetini zedeleyebilecek noktaya geldi. Bu açıdan hareketle örgütsel olarak bir kararlaşma yaşadık. Dolayısıyla ben 3. bölge adaylığımdan yoldaşım Abdullah Levent Tüzel adına geri çekilme kararımı şu an sizlere iletmek üzere bu basın toplantısı düzenledim. Bundan sonra şimdiye kadar aday olarak nasıl bir sorumluluk üstlendiysem bundan sonra da yoldaşım Abdullah Levent Tüzel için bu sorumluluğu yerine getireceğim."

Çekilme kararının gerekçelerini açıkladıktan sonra İstanbul 3. Bölgede Bloğun diğer adayı olan Abdullah Levent Tüzel için sabah saat 09.00'dan gece yarılarına kadar adaymış gibi çalışmayı sürdüreceğini aktaran Avcı, örgütsel sorumluluğu, görev ve misyonunun da zaten bunu gerektirdiğini söyledi. Avcı, bugüne kadar çalışmalarında yer almış arkadaşlarının da bundan sonra da sistemin üzerlerinde oynamak istediği bütün oyunları ve ortaya çıkan riskleri boşa çıkarmak üzere aynı heyecan, moral ve motivasyonla seçim çalışmalarına yüklenmeleri gerektiğini söyledi.

Avcı, önümüzdeki süreçte artık "savaşa yeter" diyen tüm kesimlerle birlikte demokratik bir Türkiye, demokratik bir toplum, demokratik bir siyaset, demokratik bir anayasa ve eşit, özgür ve onurlu bir arada yaşam için birlikte kenetlenerek bu sürece karşılık vermek zorunda olduklarının altını çizdi. 12 Haziran'da verilecek hiçbir oyun şahsa değil, bloğa verilecek oy olduğunu kaydeden Avcı, "Levent Yoldaşıma verilecek oy bloğun şahsına verilecek oydur ve ülkemizin, halkımızın emekçi kesimlerinin ve sorunu çözülmemiş tüm toplumsal kesimlerin geleceğini belirleyecek. Bu bilinçle seçim çalışmaları yürütenlere, kişiler etrafında kenetlenmekten ziyade Bloğu koruma ve sahiplenme" çağrısında bulundu.

ANF