BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed el Nahyan, Türkiye’ye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Şukru ile Dubai'de görüşen BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed el Nahyan Türkiye, İran ve İsrail'in bölgede agresif tutum sergileyerek Arap ülkeleri için bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

Nahyan, ''İran, İsrail ve Türkiye'nin meydan okumalarıyla karşı karşıyayız, bunu önlemek Mısır ile Suudi Arabistan'ın tarihi görevi'' dedi.

El Nahyan, daha önce Türkiye ve İran'ın Suriye devletinin egemenliğini azaltmaya çalıştığını ve bu iki ülkenin Suriye'den elini çekmesi gerektiğini söylemişti.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan El Nahyan'ın açıklamalarına tepki göstermişti.

FAHRETTİN PAŞA KRİZİNİ BAŞLATMIŞTI

Zayed, Türkleri 1916 yılında suç işlemekle suçlayan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan Iraklı bir Twitter kullanıcısının paylaşımını kendi Twitter sayfasında paylamıştı.

Arapça tweet'te Fahri Paşa adında bir Türk subayının suç işlediği, Araplardan para ve değerli yazmalar çaldığı iddia ediliyordu.

Bu gelişmelerin ardından, çöl kaplanı lakabıyla Medine'yi İngilizlere karşı savunan Fahreddin Paşa'nın ismi ve imza attığı savunma Ankara'da Birleşik Arap Emirlikleri'nin Ankara Büyükelçiliği'nin olduğu caddeye verilmişti.

Kaynak: CNN Türk