DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk, Mardin ve ilçelerinden Urfa Ceylanpınar'daki Rojava için nöbet eylemine katılmak için yola çıkan kitleye polisin işkence yaptığını söyledi.

'GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDE İŞKENCE YAPTILAR'

Polis şiddetine tepki gösteren Tuğluk, olay yerine gittiğinde tali yolda 10 kişiyi yere yatırılmış vaziyette gördüğünü söyledi. Aralarında bir kadın ve yaşlı bir erkeğin de bulunduğu 10 kişinin ellerinin arkadan kelepçelenerek yere yatırıldığını ifade eden Tuğluk, "Yere yatıranların kafalarına ve vücutlarının çeşitli yerlerine tekmelerle, coplarla işkence yapıldı. Polislere 'yapmayın onlar da insan' dememe rağmen bizim üzerimize de yürüdüler. Bizim gözümüzün önünde işkence yapmayı sürdürdüler. Daha sonra onları tek tek gözaltına aldılar" dedi.

Tuğluk, Ceylanpınar Emniyet Müdürlüğü'nün çetecilerin denetimine geçtiğini kaydederek, "Bunlar El Kaide'den mi talimat alıyorlar? Halka düşmanca yaklaşıyorlar. Tüm bu yaklaşımlar bizim barış umudumuzu zayıflatıyor" diye konuştu.

Polislerin darp ettiği Nasrettin Yaprak ile birlikte onu Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne götüren Kemal Durak'ın da gözaltına alınacağı belirtiliyor. Polislerce gözaltına alınan İdris Demir ve Ali Kalkan'ın yanı sıra çok sayıda kişinin Ceylanpınar Emniyet Müdürlüğü'ne getirildiği bildirildi.

VİRANŞEHİR’DE POLİS ENGELİ SÜRÜYOR

Bu arada Ceylanpınar’a gelmek için sabah saatlerinde yola çıkan kitle Viranşehir çıkışında polis tarafından engelleniyor. Yola TOMA ve zırhlı araçlarla barikat kuran polisler, gelen araçları didik didik arıyor. Bölgenin değişik merkezlerinden araçlarla Ceylanpınar'a gitmek için Viranşehir'e gelen gruplar arasında BDP Van Milletvekili Nazmi Gür ve il yöneticileri ile BDP Elazığ İl Örgütü temsilcileri de bulunuyor.

Dün yol kontrolleri sırasında gözaltına alınan Viranşehir Belediyesi Med Kültür ve Sanat Merkezi Sanat Yönetmeni Mehmet Karakış, daha önceki bir cezasında erken tahliye olduğu iddiası ile tutuklandı. Tutuklanan Karakış Viranşehir Cezaevi'ne gönderildi. (Etha)