CHP Milletvekili Hüseyin Aygün, Beşiktaş taraftar grubu Çarşı grubu üyelerine yönelik istenen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a sordu

Hüseyin Aygün, Gezieylemlerine katılan taraftar grubu Çarşı hakkında hazırlanan iddianameyi meclis gündemine taşıdı.

İddianamede yer alan “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamen engellemeye teşebbüs etmek” suçlamasını Aygün, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a sordu

"Çarşı, Türkiye’nin vicdanı olmuş ve birçok yardım kampanyasını kendisi örgütlemenin yanı sıra Türkiye’de yaşananlara karşı da hiçbir zaman duyarsız kalmamıştır" diyen Aygün şunları söyledi:

"Söylemleri ve yaptıkları ile her zaman iktidarların korkulu rüyaları haline gelmişlerdir. Ki bu konuda iktidarlara hak vermemek mümkün değil! Çünkü çArşı haksıza karşı haklının yanında olmuş ve olmaya da devam edecektir."

"Gezi’de hayatını kaybedenlerin ve yaralananların failleri sokakta rahatça dolaşıyorken neden çArşı yargılanmaktadır?" diye soran Aygün, Bozdağ'dan şu sorulara yanıt vermesini istedi: 

"Gezi Direnişi’nde yargılanması gereken Çarşı üyeleri mi yoksa anayasal haklarını ihlal edenler midir? Hükümetinizin Çarşı’dan bu kadar korkmasının nedeni nedir? Gezi’ye katıldığı için darbe girişimiyle yargılanacak Çarşı’ya başta Van’da üşüyen çocuklar olmak üzere birçok yardım kampanyasını örgütledikleri içinde dava açmayı düşünüyor musunuz?

Türkiye dışında demokratik haklarını kullandıkları için halkına dava açan ülkeler var mıdır? Hükümeti ve programlarını protesto etmek darbe girişimi midir? Çarşı kurulduğu günden bugüne kadar üyeleri hakkında kaç dava veya soruşturma açılmıştır? çArşı’ya dava açarak susturabileceğinizi mi düşünmektesiniz?

Sizce çArşı, hükümetiniz veya davalarınızdan korkacak mıdır? Çarşı’yı bu şekilde susturamayacağınızı bilmemekte misiniz? Gezi’de hayatını kaybedenlerin katillerini bulmayı da düşünmekte misiniz?"