7 Haziran seçimlerinde HDP'nin seçimlere parti olarak girme kararının ardından baraj tartışmaları sürerken, AKP'nin anayasayı değiştirebilecek çoğunluğu sağlayıp sağlayamayacağı tartışmaları da sürüyor.

Tartışmalar devam ederken, bir grup aydın, imza kampanyası başlatarak, "HDP-CHP-BHH"nin ortak bir program çerçevesinde hareket etmesini önerdi.

"AKP DİKTATÖRLÜĞÜNE DUR DEMEK İÇİN"

CNN Türk'te yer alan habere göre, aralarında Eşber Yağmurdereli, Fikret Başkaya, Haydar Karataş, R. Işık Güngör, Gün Zileli, Ahmet Tonak, Meryem Koray, Nedim Hazar, Melih Dalbudak, Bingöl Erdumlu, Ceren Cevahir Gündoğan, Emrah Göker gibi yazar, sanatçı, akademisyenlerin de bulunduğu kişiler, "AKP diktatörlüğüne 'dur' demek için seçimlerde HDP-CHP-BHH (Birleşik Haziran Hareketi) bloku" önerdi.

CHANGE.ORG'DAN İMZA KAMPANYASIBAŞLATTILAR

7 Şubat 2015'te başlatılan ve sosyal medya ile Change.org üzerinden yürütülen imza kampanyasında, "Haziran 2015 seçimleri yaklaşırken, AKP diktatörlüğüne 'dur!' diyebilmek için, seçimlerde HDP-CHP-BHH'nin ortak bir program çerçevesinde hareket etmesini öneriyoruz' denildi.