KJA (Kongreya Jinên Azad / Özgür Kadınlar Kongresi) tarafından organize edilen “Cenazeler Gömülmüyor, İnsanlık Ölüyor. Ölüm Ablukaları Kalksın” talebiyle Siirt’ten Şırnak’a yapılacak yürüyüş için Türkiye’nin birçok yerinden olduğu gibi Aydın’dan da bir otobüs harekete etti.

Son dönemde yükselen çatışma süreci, bazı il ve ilçelerdeki askeri operasyonlar,  sokağa çıkma yasakları ve sivil ölümleri nedeniyle harekete geçen Aydın HDP ve DBP'lilerden oluşan yaklaşık 40 kişi bir otobüsle Siirt’e hareket etti.

Barışta ısrar ettiklerini göstermek ve operasyonlarla zor durumda kalan bölge halkıyla dayanışmak için yola çıktıklarını belirten HDP ve DBP'liler Şırnak'ta cenazelerin defin işlemlerinin bile yapılamadığını, çok sayıda ölünün soğuk hava deposunda bekletildiğini ifade ettiler.

Çeşitli kentlerden gelen binlerce kişi, 11 Ocak günü sabah Siirt’te buluşacak ve Şırnak’a yürüyüş başlatacak. HDP’li vekillerin de katılacağı belirtilen yürüyüşle Şırnak’taki cenazeler alınmaya ve defin işlemleri gerçekleştirilmeye çalışılacak.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde geçtiğimiz günlerde 3 Kürt kadın sivil siyasetçi de polis tarafından öldürülmüştü. HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, DBP Parti Meclisi üyesi Sêvê Demir, Silopi Halk Meclisi Eşbaşkanı Pakize Nayır ve KJA aktivisti Fatma Uyar’ın polis tarafından önce yaralandıklarını, yaralı haldelerken yardımların engellendiğini ve daha sonra da katledildiklerini açıklamıştı. (Demokrat Haber)