Müzik grubu Koma Awazên Çiya 7 Haziran’da yapılacak seçimlerde HDP’yi desteklemek için seçim şarkısı yaptı. Seçim şarkısı Kürtçenin Kurmanci ve Kirmançki lehçeleri ile Türkçe ve Arapça olarak söyleniyor. Şarkıda "Özgürlüğün türküsüyle yükselir halkların sesi. Halay, horon, zeybeklerle yıkılır barajı HES'i" denilerek yüzde 10 baraj engeline ve ekolojik yıkıma karşı mücadeleye göndermede bulunuluyor.

Grubun "Ji Bo Gelan HDP" ismini verdikleri yeni çalışmalarında dil ve lehçe zenginliğinin yanı sıra Türkiyeli halklara özel vurgularda yapılıyor.

"BİZ DE BU ÇALIŞMAYA KATILMAK İSTEDİK"

HDP için özel hazırlanan seçim şarkısı için ANF'ye konuşan Koma Awazê Çiya’nın bir üyesi Argeş Delîla yapılan yeni çalışma için; “7 Haziran’da Kuzey Kürdistan ve Türkiye’de genel seçimler yapılacak. Hiç kuşkusuz bu seçimler çok önemlidir. Türkiye’de ilk defa ezilen halklar birlikte seçimlere katılıyorlar. Temsiliyetlerini bir partide görüyorlar o da HDP’dir. HDP gerçeğini ve temsil ettiği çizgiyi gördükten sonra bizlerde Koma Awazê Çiya olarak özgür dağlardan özgürlüğe doğru giden bu çalışmaya bir ürünle katılmak istedik” dedi.

"HDP'NİN ÇİZGİSİNDE BİR ŞARKI"

Çok dili bu çalışmada her kese yer vermek istediklerini dile getiren gurup üyesi Zozan Gabar ise şunları söyledi:

“Bunun için biz Kürtçenin iki lehçesinde ile Türkçe ve Arapça olarak çalışmayı yaptık. Grup olarak bu çalışmada, egemenler tarafından ezilen halklara yer vermeyi kararlaştırdık. Bu şarkının içeriğinde dilleri, kültürleri ve kimlikleri yasaklanan tüm halklara yer vermek istedik. HDP’nin duruşunda bunu gördüğümüz için HDP’nin çizgisinde bir şarkı yapıyoruz.” (ANF)