Açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın avukatları yapılan baskınla gözaltına alındı. HDP, avukatların gözaltına alınmasını kınadı.

HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran tarafından yapılan açıklamada Nuriye ve Semih'in savunma haklarının gasp edilmeye çalışıldığı kaydedildi. Açıklamada Nuriye ve Semih'le dayanışma çağrısı da yapıldı.

Başaran'ın açıklaması şöyle:

"Nuriye ve Semih’in açlıklarından ve haklılıklarından korkan muktedirler, onların seslerinin dahi duyulmasını engellemeye, savunma haklarını gasp etmeye çalışmaktadır. Savunma hakkının bile ellerinden alınmış olması, adil bir yargılamanın değil, rehin almanın göstergesidir.
 
Bugün yargıyı Saray'ın denetimine sunanlar, savunma hakkını da gasp ederek yargı sistemini tamamıyla bağımlı ve taraflı hale getirmektedirler. İktidarın, 12 Eylül 1980 darbesinin 37nci yıldönümünde, o günkü darbecilerin yaptığı uygulamaları bugün tekrarlaması elbette bizleri şaşırtmıyor.
 
Hem avukatlarla hem de direnenlerle yan yana olmaya devam edeceğimizi bir kez daha belirtiyoruz. Tüm demokratik ve duyarlı kamuoyunu, avukatları başta olmak üzere Nuriye ve Semih nezdinde direnenlerle dayanışmaya çağırıyoruz."