BDP’li Buldan’dan Öcalan’ın mektubunu teslim alan PKK’nin Avrupa kanadı çözüme hazırız mesajı verdi.

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın İmralı heyetine verdiği üç mektup BDP, Kandil ve Avrupa’ya iletilirken, mektupların içeriği de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Mektuplarda, Öcalan, üç ana başlıkta yol haritasını aktardı. Bu üç aşamalı çözüm önerilerinin 21 Mart’a kadar hayata geçirilmesini istedi. Mektupta taslak öneriler konusunda Kandil, Avrupa ve BDP’nin önerilerinin de kendisine iletilmesini istedi. BDP’li Pervin Buldan’ın Belçika’nın başkenti Brüksel’de yaptığı görüşmelerde ise muhataplardan olumlu yanıt alındı.

AVRUPA’DAN BARIŞA DESTEK

Taraf'ın haberine göre İmralı’ya giden heyetten Pervin Buldan, Brüksel’de PKK’nin önde gelen isimleriyle biraraya geldi. Orada İmralı’daki görüşmenin detaylarını da Avrupa’daki PKK’lilere aktardı. Öcalan’ın mektubunu teslim etti. Avrupa heyeti önerileri makûl buldu. Çözüme hazır oldukları mesajını verdi.

Avrupa kanadı, Öcalan’ın mektubuna cevaplarını en geç on güne kadar hazırlayacak. Cevap mektubunun Ankara’ya nasıl iletileceği konusu ise henüz netleşmedi. Pervin Buldan yeniden Avrupa’ya gidip cevap mektubunu teslim alabilir. Bunun yanı sıra Avrupa’nın cevabının Ankara’ya kendileri tarafından belirlenen bir isim üzerinden iletilmesi de söz konusu olabilir.

KESİN ÇÖZÜM ÖNERİSİ ON GÜNE KADAR

Kandil de cevabını on güne kadar verecek. Tüm tarafların görüşlerini bildirmesinin ardından alınan üç mesaj da yeniden İmralı’ya gidecek heyet tarafından Öcalan ile paylaşılacak. Bu kez “taslak çözüm önerisi” olarak hazırlanan öneriler, tüm tarafların görüşlerinin yer aldığı “ortak ve kesin çözüm” yol haritasını belirleyecek. Bu aşamadan sonra süreç çok daha hızlı ve kararlı ilerleyecek.