AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Silivri'de görülen Ergenekon davasında 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye bağıran avukatlara tepki göstererek, 'Sevsinler sizin gibi askerleri. Mustafa Kemal hayatta olsa size patates bile soydurmazdı' dedi.

ERGENEKON DAVASINI YORUMLADI

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.  

Ergenekon davasına değinen Hüseyin Çelik, davada verilen kararlarla ilgili olarak, "Bir hukuk devletinde mahkemeler millet adına yargılama yapar ve yargılama sonucu mahkemeden çıkan kararları elbette vatandaş olarak da, kurum olarak da, siyasi partiler ve medya olarak da beğenme ve beğenmeme hakkına sahipsiniz. Mahkemeden çıkan kararları eleştirebilirsiniz, verilen kararları çok veya az bulabilirsiniz, haklı veya haksız bulabilirsiniz. Bu hukuk devleti mantığı içinde olabilecek bir durumdur. Ancak ben bu mahkemeyi tanımıyorum şeklindeki bir karar, hukuk devletinde ciddiye alınabilecek bir durum değildir. Ana muhalefet lideri ve ana muhalefet partisi maalesef böyle bir tutum içine girmişlerdir" dedi.

'MUSTAFA KEMAL HAYATTA OLSA SİZE PATATES BİLE SOYDURMAZDI'

Çelik, "Ben tüm sanıkları ve tüm sanık yakınlarına bu bayram arefesinde geçmiş olsun dileklerimi ifade etmek isterim" diyerek, Ergenekon davasının henüz bitmediğini, bir temyiz aşamasının olduğunu hatırlattı. 

"Bu böyleyken ortalığı velveleye vermenin ve tehditler savurma, velveleye verenleri küçültmekten başka bir şey değildir" diyen Çelik, Silivri'deki davanın geç karara bağlanmasında CHP'nin ve İstanbul Barosu'nun mahkemeyi işgal ederek çalışmaz hale getirdiğini iddia etti. 

"Siz zorla, bilek zoruyla hukuk mu tesis edeceksiniz?" diyen Çelik, "'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye bağıranlar avukatlar. Sevsinler sizin gibi askerleri. Mustafa Kemal hayatta olsa size patates bile soydurmazdı. Orada yargılanan Mustafa Kemal mi ki de siz öyle bağırıyorsunuz? Niçin Atatürk'ü emelleriniz için kullanıyorsunuz ve bağırıyorsunuz" dedi.