Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İmralı'da Abdullah Öcalan ile yürütülen sürece ilişkin, "Aşamalara göre aktörler değişebilir. Önemli olan bu görüşmelerin amacı ne, ne için yapılıyor. Sonuç alabilir miyiz, önemli olan bu. Dostlar alışverişte görsün diye değil" dedi.

"ÖCALAN'IN TV TALEBİ DAHA ÖNCE VARDI"

Ergin "Öcalan'ın odasında disiplin cezası bulunduğu için sadece radyo verilmiştir. Sayın Başbakanımız 5 hükümlüde var o niçin kullanmıyor dedi. O disiplin cezası olduğu izin kullanamıyor. Başbakan talimatı verdi. Cezanın bitiminden sonra kurmuş olduk. Daha önce kendisinin talebi vardı" diye konuştu.

ÖCALAN'IN 3 KİŞİ İLE GÖRÜŞME HAKKI VAR

CNN Türk'te Taha Akyol'un sunduğu Eğrisi Doğrusu programında soruları yanıtlayan Ergin şunları söyledi:

"Bir ayağında İmralı var, BDP'lilerin temas edeceği noktalar var. BDP'nin tek başına alacağı bir sorumluluk değil bu. Diğer siyasi partiler de var. İstihbarat örgünün de kendi temasları var. Bölgedeki gelişmeleri de takip etme süreci var. Bu bir süreç yönetimi. Bu görüşmenin periyodu keyfi değil. Yasal olarak görüşme hakkı olanlar var. Mehmet Öcalan aile mensubu bunun için görüşüyor. Tutuklu hükümlü 3 kişi belirleme hakkı var. Bunların hepsi prosedür gereği alınıyor. Bunun haricinde bakanlığın izin vermesi lazım."