Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, televizyonların Ankara temsilcileriyle Ankara'da bir araya geldi. Başbakan olabilecek isimler arasında gösterilen Arınç, "Hiçbir şekilde başbakan olma niyetim yok." dedi. Arınç konuşmasında, kendi partililerine de fırça attı, "Herkes rahat olsun. Birileri benim varlığımdan rahatsız olmasın. Hesabi bir adam değilim" dedi ve "Benim varlığım sizi rahatsız etmesin, ben bu işte yokum. AK Parti karar verecekse, bunun çoluk çocuk işine.." diye devam etti.

Arınç'ın konuşmasının ilgili bölümü şöyle:

'VARLIĞIM SİZİ RAHATSIZ ETMESİN, BEN BU İŞTE YOKUM'

"Ara dönemde, şu dönemde bu dönemde bunun hesabını yapmam. Kulis yapmak isteyenlere izin vermem. 'Görev düştü' diyelim o başka bir şey. Bol bol gıybet yapan insanlardan olmam, izin vermem. Herkes rahat olsun. Birileri benim varlığımdan rahatsız olmasın. Hesabi bir adam değilim. 'Meclis Başkanlığına talibim’ dedim. 40 senelik siyasi hayatımda bir tek talebim budur. Benim ismimin üzerinde dedikodu yapan, gıybet yapan, bunlar lütfen bu mübarek gün hatırına bu işlerden vazgeçsinler. 20 sene daha siyaset yapar mısınız’ derseniz yaparım. Yeter çektiğimiz çile. Kahvaltı yapmaya geliyorum, kafamda bir sürü soru. Allah Tayyip Bey’e yardım etsin, çekilecek çile değil bu. Bizim işimiz çok zor. Türkiye yönetilmesi en zor ülkelerden birisidir. Çelik gibi sinirleri var, iradesi güçlü. Böyle insanlar gelmeli Türkiye’ye. Aklıyla hareket eden, ülkeye iyi bir yönetim getirecek bir insan. ’Filan olmalı, olmamalı’ bunlar ayıp şeyler. Benim varlığım sizi rahatsız etmesin, ben bu işte yokum. AK Parti karar verecekse, bunun çoluk çocuk işine bırakmayız."

'KİMİN BAŞBAKAN OLACAĞINI HERKES GÖRECEK'

Arınç, başbakanlık için en iyi isimlerden birisinin Abdullah Gül olduğunu da belirterek, "Biz, CHP, kimin ne söylediği belli olmayan bir parti değiliz. Kimin başbakan olacağını iki ay sonra herkes görecek." dedi.

Kimin başbakan olacağı konusunda sadece basının içinde değil, partinin ve grubun içinde de bu tür çabalar gösterenlerin olduğunu anlatan Arınç, "Bazı yerlere yakınlıklarını fırsat bilerek buradan bir şeyler üretmeye çalışıyorlar. Bugün onların bir kısmının yaptığına bakıyorum, çok tecrübesiz buluyorum. Çok gıybet yapıyorlar. Kimsenin ismi üzerinden siyaset yürütmeyin, kulis yapmayın. Fikrinizi söyleyin, başbakanımız en doğru kararı verir. Çekinmeden, korkmadan, sağa sola bakmadan karar verme merciinde kim varsa ona bakacaksın. Herkes mutlak doğruyu bilemez, Allah bilir. Biz, kendi doğrumuzu biliriz. Doğru bildiklerimizi söylersek karar vermemiz kolaylaşabilir. Şimdilik ikili görüşmeler yapıyoruz." ifadelerine yer verdi.