(GAZETECİLER.COM) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç KanalTürk'te Faruk Mercan'ın sunduğu Ankara'nın Nabzı programına konuk oldu.

Faruk Mercan'ın "Taraf gazetesinde bazı istifalar oldu. Ahmet Altan, Yasemin Çongar istifa etti. Ne düşünüyorsunuz?" sorusuna Arınç şöyle yanıt verdi:

Bİ'TARAF OLAN BERTARAF OLUR BEN TARAF'IM

"Taraf gazetesini çıktığı günden beri takip ediyorum, beğeniyorum. Bi'taraf olan bertaraf olur ben tarafım demiştim. Son zamanlarda bazı yazıları nedeniyle hayal kırıklığına uğradım. Bazı isimlerle bunu konuştum. Eksen kayması mı var Taraf'ta denilmişti. Bunu konuştuğumda Ahmet Altan'ın tercihleri demişlerdi. Son dönemde Başbakan için yazılanlar, Ak Parti hükümeti ile ilgili alay eder tarzda yazılanlar... Üslup önemlidir. Tabi eleştirilebilir ama üslup önemli.

ÇOK BEĞENİRDİM AMA ACIMASIZLIĞI SINIR TANIMIYOR

Sayın Altan'ın yazılarını çok beğenirdim. Ama eleştirilerinde acımasızlığında sınır tanımıyor. Türkiye'nin demokratikleşmesinde, taşların yerine oturmasında, sivil asker ilişkilerinin normal hale gelmesinde, terörle mücadelenin hatalarının giderilmesinde Taraf'ın yeri çok önemlidir. Teröristler el bombası attı 4 asker şehit oldu diye bir haber çıktı. Sonra Taraf bunun aslının bir teğmenin bir askeri cezalandırmak için yaptığı bir şey olduğunu yazdı. Önce inanamadık, sonra yargılama neticesinde bunun doğru olduğu ortaya çıktı. 4 askerimizin bir terörist eylem sonucu değil de bir teğmenimizin yaptığı bir şey yüzünden öldüğü ortaya çıktı.

BUNLARLA İYİ Kİ SAVAŞA GİRMEMİŞİZ

Bir karakolumuz basıldı. Sonra ortaya bir ses kaydı çıktı. Karakol çevresine döşenen mayınlar bizim askerimizin döşediği mayınlardı. Bunlar benim dünyamda fırtınalar kopardı. Kendi elimizle kendi askerimizin yaşamına neden olan olaylar. Yanlış yapan birkaç kişiyi hedefe alarak "bunlarla iyi ki savaşa girmemişiz" demiştim.

Balyoz davası iddianamelerinden de görüyoruz. Kendi görevlerini bırakıp başka işlerle uğraşanlar var. Bu iki münferit olaydaki yanlışlıklar bizim terörle mücadeledeki yanlışları sorgulamamıza neden oldu.

TARAF'IN BU YAYINI TARİHE GEÇECEK

Taraf'ın yaptığı bu yanlışları ortaya çıkarmaktır. Ben bu dönemin tarihe çok önemli şekilde geçecek bir gazetecilik başarısı olduğunu düşünüyorum. Bir hayırlı çalışmadır Taraf'ın bu yayını. Birilerini üzmüş olsa bile bu demokrasinin gelişimi için çok faydalıdır. Sonra bunu bıraktılar. Hükümeti eleştiren, yok etmeye çalışan bir çizgi tutturdular. Taraf yayınına son verecekse üzülürüm. Çizgisini düzeltip yok etmeye hedeflenmeden yoluna devam etmelidir.''