Gazetecilerin sorularını cevaplayan Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Bülent Arınç, 'Paralel yapı soruşturması, paralel devlet soruşturması diye bir soruşturma mevcut değildir' dedi.

Paralel devlet soruşturmasına ilişkin olarak Arınç şunları söyledi: "Böyle bir soruşturma mevcut değildir. Ama her kurum adli ve idari soruşturma yapabilir.  Biz sadece 4 tane mülkiye müfettişinin Emniyet Genel Müdürlüğü'nde bir idari soruşturma yaptığını biliyorum. Yaygın bir soruşturma değil.

MİT açıklama yaptı. Bunun düzmece olduğunu, kurum içerisinden dışarı sızdırıldığını kabul etti. Fevkalade yanlış, tehlikeli bir belgenin üretilmesi Türkiye'deki bazı görevliklerini hukuk dışında ne kadar çıkabileceklerini gösteriyor. Devlet içinde kümelenmiş insanların da varlığının tespit edilmesi Türkliye'nin temizlenmesi bakımından önemlidir."

SINIRDIŞI EDİLEN GAZETECİ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Arınç, Azerbaycan uyruklu bir gazete çalışanının sosyal medyada mesaj attığı gerekçesiyle sınır dışı edildiği iddialarına ilişkin, "31 Aralık tarihinde süresi bitmiş olması ve Türkiye'yi terk etmesi gerekmesine rağmen neredeyse 2 aya yakın bir süre Türkiye'de bulunmaya devam etmiş daha sonra cezasını vermek suretiyle yurt dışına çıkış yapmış. O sistemin içerisinde hükümeti suçlayacak veya 'sadece tweet attığı için sınır dışı ediyorsunuz' diyebilecek bize atfıkabil bir cürüm yoktur" dedi.