Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Habertürk'te yayınlanan Perspektif adlı programa konuk oldu. Arınç, burada yaptığı konuşmada gündeme ilişkin konularla ilgili görüşlerini belirtti.

ODTÜ olayları ile ilgili olarak, "polisin şiddeti orantılı, orantısız, orasını bilemem" derken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için ise, "benim yaşım onlardan büyük, ama onlar benden büyüktür" dedi.

Arınç, ODTÜ'de Göktürk-2 uydusunun fırlatılması vesilesiyle üniversiteye gelen Başbakan'ın öğrenciler tarafından protesto edilmesiyle ilgili olarak şunları söyledi:

"BU TİP GÖSTERİLERDE KADROLU ELEMANLAR VAR"

"O gün Göktürk-2 uydusunun uzaya fırlatılacağı çok önemli bir gündü. Sayın Başbakanın gelişinde veya çıkışında polislere saldıracak düzeyde taşlı, sopalı saldırı olmuş. Polis buna karşılık vermiş. Orantılı, orantısız orasını bilemem. Ekrandan izleyebildiğim kadarıyla barışçı bir protesto diye kabul etmek çok zor.

"Siz beğenmediğinizi ifade edeceksiniz, bunun pek çok usulü vardır, afiş asarsınız, 3-5 dakika bağırabilirsiniz. Bir caddeyi, sokağı, kasabayı tamamen işgal edecek düzeyde bir protesto gösterisi olamaz. Eğer protesto yapacaksanız size bir yer tahsis ederler orada yaparsınız.

"Ama Türkiye'nin en sevinçli gününde siz böyle kötü bir gösteriyle, fiili müdahaleyle Türkiye'nin sevincini gölgelediniz. Bu bir öğrenciye yakışmaz. Sayın Başbakan tepkisinde aşırı gitmiş midir, gitmemiş midir derseniz, o gün Başbakanın yaşadıkları ortada. Emniyet ve görevlerin bu tür olayları engelleme hakkı vardır.

"Bu gösterilerde kadrolu elemanlar vardır. Bir gün Hacettepe'de, bir gün ODTÜ'de bir gün İstanbul'dadır. Tahmin ediyorum ki ODTÜ'deki olaylarda yine bu seyyar kuvvetler gelmiştir. Nerede bir eylem olacaksa oraya giderler. Partileri, flamaları, örgütleri bellidir. Bunlar bazen metrobüslere, duraklara, bankalara ellerine ne geçerse atabilecek insanlardır.

"Gerçek ODTÜ öğrencilerinin protestolarını daha demokratik yapmaları gerekir. ODTÜ'de çok değerli insanlar yetişiyor. Bu tür olaylar bu üniversitenin şanına şöhretine bence gölge düşürüyor."

"BEN ONLARDAN YAŞLIYIM, AMA ONLAR BENDEN BÜYÜKTÜR"

Bülent Arınç, Erdoğan ve Gül'le ilgili değerlendirmesini ise şu sözlerle yaptı:

"Sayın Cumhurbaşkanımızdan, sayın Başbakanımızdan yaşlıyımdır, ama onlar benden büyüktür. Onlar bizden çok daha kıymetli, değerli insanlardır. Bizim geleneklerimizde abi-kardeş ilişkisi çok önemlidir. Böyle bir ilişki vardır aramızda. Geçmişte Kültür Bakanlığı yapan İsmail Kahraman hepimizin ağabeyidir. Ona 'ağabey' demek bize ayrı bir zevk verir.

"Sayın Başbakan ile Cumhurbaşkanımızın arasına nifak sokmaya çalışanlar var mı derseniz, mutlaka vardır. Bunlar insanlar arasına soğukluk koymaya çalışabilirler. İkisinin de karakteri, yapısı, ahlakı, inancı bu fitnelere geçit vermeyecek sağlamlıktadır."