Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç, 7 Haziran'da AKP'nin tek başına iktidara gelememesiyle ilgili, "Nimetin kadrini kıymetini çok bilememişiz ki millet bize bir şefkat tokadı vurdu. 'Gururlanma, kibirlenme, senden büyük Allah var' dedi. Millet, bize şefkat tokadını vurduysa kızamayız" dedi.

Manisa'da, AKP Şehzadeler İlçe Başkanlığı tarafından Alaybey Pazaryeri'nde kahvaltılı toplantı düzenlendi.

'KABAHAT SİZDE DEĞİL, BİZDEDİR'

Kahvaltıda konuşan Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç yaklaşan seçimlerle ilgili olarak, "Seçim dendi mi yüreğim küt küt atıyor. Bereket, daha 15 gün var. 'Napolyon' diye Fransızların meşhur bir kahramanı var. Kendisi, 'Savaşlardan korkmuyorum ama imtihandan korkuyorum' dermiş. 'İmtihana gir' dedikleri zaman 'Ayaklarım titriyor' dermiş. Siyasetçinin de imtihanı seçimdir. Erzurumlu pehlivanın da 'seçim' dense ayakları titrer. Biz altın kemer sahibi başpehlivan gibi başarıyla çıktık. 7 Haziran'da bir şey olmadı. Ama 7 Haziran Kırkpınar güreşlerinin başpehlivanı da biziz. Kendimizi beğendirmeye çalışacağız. Sandığa gidip, elinizi vicdanınıza koyacaksınız. Size defalarca teşekkür ediyoruz, hiç kimseye kızmıyoruz. Bir bildiğiniz vardır. Kabahat varsa sizde değil bizdedir. Biz, adam olalım, parti olalım güzel işler yapalım ki hem gönlünüzü hem oyunuzu alalım. Bu millet böyle karar verdiyse haklıdır. Bu millet çok şükür 13 seneden beri silme AK Parti 'ye oy verdi" diye konuştu.

'MİLLET BİZE ŞEFKAT TOKADI VURDUYSA KIZMAYIZ'

Arınç, 7 Haziran seçimlerinde AK Parti'ye milletin şefkat tokadı vurduğunu söyledi, "Biz nimetin kadrini kıymetini çok bilememişiz ki millet bize bir şefkat tokadı vurdu. 'Gururlanma, kibirlenme, senden büyük Allah var' dedi, Millet bize şefkat tokadını vurduysa kızamayız. Bu seçime başımız dik giriyoruz. Millet, 5 ayda her şeyi gördü. Tek başına iktidar olmazsa başımıza hangi çorapların örüleceğini herkes gördü. Memleketi seven herkes, bu seçimde hayırlı bir karar verecek. Biz o karara saygı duyacağız. Tekrar ayağa kalkacağız" dedi.