Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın sözlerine tepki gösteren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, hükümetin Haşim Kılıç eliyle dövülmesine tahammül edemeyeceklerini söyledi. Arınç “Haşim Kılıç, Başbakan’ı hedef aldı, biz bunlara müstahak değiliz” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın mahkemenin 52. kuruluş yıldönümü töreninde yaptığı konuşmayı değerlendirdi.

Düzenlenen törene kendisinin davet edilmediğini belirten Arınç, şu ifadeleri kullandı:

"AYM’nin 17 üyesinin bu konuşmayı onayladığını sanmıyorum. Hükümetimizin Haşim Kılıç eliyle dövülmesine tahammül edemeyiz.

Hükümeti, Sayın Cumhurbaşkanımızı ayrı tutarsak, Başbakanımızı, bakanları hedef alan bir konuşma yapmasını ve ağır eleştirilerde bulunmasını, hatta saygısızlık içerecek cümleler kullanmasını doğrusu bildiğim ve tanıdığım Sayın Haşim Kılıç'a yakıştıramadım.

Burası bir yüksek yargı kurumudur ve her şeyin üstünde tartışılmaması, siyasetle karşı karşıya gelmemesi, birbirlerini hedef almaması, siyasetçilerin yapacağı veya sivil kişilerin yapacağı eleştiriler olursa bunları da mahkeme olarak yargı kapsamı içerisinde değerlendirmesi gerekirdi.

Ama kullanılan bazı cümleler var ki, o cümleler doğrudan Sayın Başbakanımızı, hükümetimizi hedef alan cümlelerdir, biz bunlara müstahak değiliz.

Bence o bir yargı sıfatıyla değil, Anayasa Mahkemesi Başkanı sıfatıyla değil egosu incinmiş ve siyaset tarafından örselendiği için buna tepki göstermek isteyen bir kişi olarak konuşmasını yapmıştır. Ben bu gidişattan dönmesini tavsiye ederim."