Dün Bakanlar Kurulu toplantısından sonra "Diyarbakır Emniyet Müdürü'nün sözlerini takdirle karşılıyorum" diyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Erdoğan'ın bugün grup toplantısında söylediği sözleri duyunca dondu kaldı.

 

Başbakan Erdoğan Ak Parti grup toplantısında "Ölen teröriste ağlamıyorsanız insan değilsiniz" diyen Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven'e tepki gösterdi.

 

Erdoğan, ”Biz evlatlarımızı katleden ve bu mücadele esnasında ölen terörist için ağlamadık, ağlamayız. Bunu da çok açık net söylüyoruz. Bu bizim hem insani hem vicdani görevimizdir. Bunu böyle bilmeye mecburuz. Ölen terörist için ağlamayız biz. Herkes kendi görevini yapsın” dedi.

 

Bu sözleri duyan Arınç nereye bakacağını şaşırdı.

 

ARINÇ DÜN NE DEMİŞTİ?

Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven’in “Dağda ölen teröriste ağlamıyorsanız insan değilsiniz” sözlerini değerlendiren Arınç, Bakanlar Kurulu’nda bu konunun gündeme gelmediğini belirtmiş ve şunları söylemişti: “Ben de Sayın Emniyet Müdürü’nün sözlerini okudum. Geçtiğimiz cuma günü Diyarbakır’daydım ve bütün gün Sayın Emniyet Müdürü’yle birlikteydik. Kendisini Siirt Emniyet Müdürlüğü’nden de tanırım. Çok olumlu işler yapmış ve çok başarılı bir görev profili çizmiştir. Konuşmanın içeriğine baktığımız zaman, bunu takdirle karşılıyorum. Şahsi düşüncemi ifade edeyim: Hem kişiliğine hem görev anlayışına hem 91-95 yılları arasında Diyarbakır’da göre yapmış bir insanın yaşadığı acı olayların analizini yaparak bugüne ışık tutmasını doğrusu takdirle karşıladım.”