Bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında Suruç katliamında hiçbir HDP’li milletvekilinin yer almamasını manidar bulduğunu ima ederek, “Polis yoktu diyenlere başka bir şey daha sormak istiyorum. HDP’lilerden ve belediye yetkilerinden birisi yoktu aralarında. Tüm bu soruların yanıtlarını bulacağız” diyen Arınç'a, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Merak etme, hepimiz bir gün eninde sonunda ölenler arasında olacağız. Üzme kendini," yanıtını verdi.

Demirtaş'ın ardından partinin diğer Eş Başkanı Yüksekdağ da Arınç'ın 'neden ölmediniz' diyen sorusuna Twitter hesabı üzerinden karşılık verdi. Yüksekdağ şunları söyledi:

"PATLAMADAN BİR GECE ÖNCE SURUÇ'TAYDIM; BİRİLERİ KALACAĞIMI DÜŞÜNMÜŞ DEMEK Kİ.."

"Suruç'ta katledilenler HDP'li ve sizin olamayacağınız kadar insandı.Ama bunu anlamak için de bir miktar insanlık gerekiyor.

"Ben de soruyorum;her gün canımızdan can koparken topunuzun içinde neden bir insan yoktu?Hepsini bu kadar mı tükettiniz?

"Allah için soruyorum,sizden farklı diye yaradılanı bu kadar mı sevmediniz?

"32 ölümü kafi görmeyen ak istihbaratçıların ne düşüneceği umrumda değil ama gençlerin açıklamasına katılma planım hiç olmadı.

"Ama patlamadan bir gece önce miting için Suruç'taydım.Birileri kalacağımı düşünmüş demek ki.Ama ben düşünmedim,düşünemedim...

"KEŞKE ORADA OLSAYDIM! ONLARLA BİRLİKTE DEĞİL, ONLARIN YERİNE ÖLSEYDİM"

"Ellerinde kitapları,fidanları,oyuncaklarıyla gelen çocuklara kıyabileceklerini düşünemedim.Düşünemedik!

"Aşağılık düşünemiyoruz işte,budur zaafımız...Keşke orada olsaydım! Onlarla birlikte değil,onların yerine ölseydim.

"Neden HDP eş genel başkanı ve vekilleri ölmedi diyen insan müsveddeleri bizi ya kurban ya da katil ilan etmezse mutlu olmuyor.

"Kimsenin kurban yada katil olmadığı bir yaşamı hayal bile edemiyorlar.Ama bizler bu hayalin gerçeğe giden köprüsüyüz.31 yürek hiç durmayacak."