Başbakan Erdoğan'ın 'Başkanlık sistemi tartışılsın' demesine tepki gösteren CHP lideri, kendi anket
sonuçlarını da açıkladı. CHP'nin anketlerine göre AKP'yle aradaki fark 7 ila 10 puan. MHP ise barajın 3-4 puan üzerinde.

Son günlerde CHP yönetiminden gelen çelişkili açıklamaların CHP’de herkesin özgürce kişisel görüşünü dile getirebildiğinin göstergesi olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, buna karşın “AKP medyasına koz vermemenin de her CHP’linin görevi” olduğu uyarısında bulundu.

Erdoğan’ın “AK Parti yüzde 45-50, CHP yüzde 23-25” açıklamasını propaganda suçlamasıyla reddeden Kılıçdaroğlu, kendi ellerindeki araştırmada CHP’nin 30-31, AK Parti’nin 38-40, MHP’nin de 13-14 göründüğünü söyledi.

CHP'Lİ VEKİLLERE SAHİP ÇIKTI

Radikal’den Murat Yetkin'in sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Meclis’teki bir grup CHP’li vekil tarafından yapılan ‘faşizm tehlikesi’ uyarısı ve direnme hakkı söylemine sahip çıkarak yargının siyasi otorite kontrolüne girip vatandaşın hak arayamaz durma gelmesi halinde hakkını sokakta aramaya kalkmasına dikkat çekmek istediklerini söyledi.

BAŞKANLIK SİTEMİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın başkanlık ve yarı başkanlık sisteminin tartışılması talebine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu " Bu işin özü parlamenter sistemdir. Türkiye bu sistemi kabul etmiş, benimsemiş, 70-80 yıllık bir deneyim var. Aksamalar olabilir ama bu aksamaları düzelterek parlamenter sistemi geliştirmek zorundayız. Bütün siyasi partilerimizin de bu sisteme sahip çıktığını görmekten memnun oluyorum. Sayın Cumhurbaşkanı da bunu ifade etti. Parlamenter sistemin tartışılmasını istemek, rejimle sorunu olduğunu gösterir. Tek adam sorunu olan başkanlık sistemini ister. Başkanlık sistemini de yarı başkanlık sistemini de doğru bulmuyorum. Bence mevcut sistemi iyileştirme yoluna gitmemiz lazım" dedi.

(Habertürk - İnternethaber)