Halkların Demokratik Kongresi, akşam saatlerinde yaptığı yürüyüşle Rojava halkının yanında olduğunu belirtti.

Rojava ile dayanışma çadırı önünde bir araya gelen HDK'liler, "Ey insanlık, Rojava'da yaşanan katliama sessiz kalma, dur de" yazılı pankart açarak Yüksel Caddesi'ne, buradan tekrar dayanışma çadırı önüne yürüdü. Yürüyüş boyunca "Rojava halkı yalnız değildir", "Diren Rojava yanındayız", "Faşizme karşı omuz omuza", "Kürdistan faşizme mezar olacak", "Katil AKP elini Rojava'dan çek" sloganları atıldı.

Çadır önünde HDK Ankara Meclisi adına açıklama yapan Harun Çakmak, Rojava'da bir kişinin "Ben Tel Eran'a geldiğimde cenazeler Caminin önündeydi. Hepsini doğramışlardı. Elbiselerini yırtıp eşyalarını almışlar. Organları dışarı taşmıştı. Fırının yanında üç kişinin kafasını kestiklerini gözlerimle gördüm. Ellerini de kesmişlerdi. Cenazelerimizi almamıza engel oldular. 'Kürtlerin cenazesini köpekler yesin' diyorlardı" şeklindeki anlatımlarını hatırlattı.

Görüntü ve tanıklıklara rağmen AKP iktidarının sorumluluğunun ısrarla yok sayılmaya çalışıldığını belirten Çakmak, "Burnumuzun dibinde vahşi bir katliam yaşanıyor, kardeşlerimiz öldürülüyor ama sanki hiçbir şey olmamış gibi davranılmasını istiyorlar bizden. Mısır'daki katliamları kınayan ve darbecileri tanımadığını söyleyen, uluslararası güçleri ve devletleri bu insanlık dışı duruma müdahale etmeye çağıran AKP iktidarı, Rojava'daki katliamlar söz konusu olduğunda dilini yutuyor, sansür uygulayarak bu vahşeti görünmez kılmaya çalışıyor" dedi.

"Politik vicdanınız olmadığını biliyoruz, insani vicdanınızdan da şüpheliyiz ama yine de biraz da olsa vicdanınız kaldıysa Mısır'daki halk için istediğiniz insan haklarını, demokrasiyi ve özgürlükleri Rojava halkı için de istemek zorundasınız" ifadesini kullanan Çakmak, ekledi: "Ya da en iyisi siz gölge etmeyin. Kürt halkı özgürlüklerini kendi mücadelesiyle kazanmaya muktedirdir."

Ezilenlerin, mazlumların, Kürt halkının ve Rojava'nın yanında olmaya devam edeceklerini söyleyen Çakmak, "İktidarı uyarıyoruz. İkiyüzlü ve halk düşmanı politikalarınızdan vazgeçin" diye seslendi. (ETHA)