GÖKÇEK BUGÜN MAZBATAYI ALIYOR

CHP'nin Ankara'daki seçim sonuçlarıyla ilgili il seçim kuruluna yaptığı başvurular reddedildi. CHP şimdi seçimin iptali için başvuru yapmaya hazırlanıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden ise, Gökçek'in bugün mazbatasını alacağı açıklaması geldi.

İtiraz süreci devam etmekle birlikte sandıklardan çıkan son verilere göre Ak Parti adayı Melih Gökçek, 31 bin oy farkla CHP adayı Mansur Yavaş'ın önünde görünüyor.

CHP'NİN AKDENİZ İTİRAZI KABUL EDİLDİ

Mersin'in Akdeniz ilçesindeki seçim sonuçlarına ilişkin CHP'nin İl Seçim Kurulu'na yaptığı itiraz İl Seçim Kurulu tarafından kabul edildi. Durumu protesto eden BDP'liler bu sabah Akdeniz Belediyesi önünde toplanmaya başladı.

BDP'nin 30 Mart yerel seçimlerinde kazandığı Mersin'in Akdeniz ilçesinde CHP'nin yaptığı itiraz İl Seçim Kurulu tarafından kabul edildi.

Karara tepki gösteren BDP seçmenleri, Akdeniz Belediyesi'nin önünde toplanmaya başlandı. Yüzlerce adliye önünde bekliyor. Bir konuşma yapan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı M. Fazıl Türk, İl Seçim Kurulu'nun vermiş olduğu kararın anti demokratik olduğunu söyleyerek, kazandıkları bu belediyeyi hiçbir gücün ellerinden alamayacağını ifade etti.

Türk, kitleyi provokasyonlar konusunda dikkatli olmaya davet ederken, il seçim kurulunun kararını bekleyeceklerini söyledi. İl Seçim Kurulu'nun akşam saatlerine kadar sonuçları açıklaması bekleniyor.

AĞRI'DA SAYIM DEVAM EDİYOR, DOĞUBAYAZIT KEPENK KAPATTI

AKP'nin en az 14 kez yaptığı itirazı üzerine Ağrı'da oy sayımı devam ederken, ilçesi Doğubayazıt'ta esnaflar, AKP itirazı ve polis ablukasını kepenk açmayarak protesto etti.

Defalarca sandıkların sayıldığı ve her seferinde BDP'nin kazandığı Ağrı'da Cuma gününden bu yana oylar yeniden sayılıyor.

Kentte ise olağanüstü hal görüntüleri var. BDP'liler bu durumu "polis kuşatması" olarak nitelendirdi. BDP Ağrı Eşbaşkan adayı Sırrı Sakık, sayıma devam için yeniden adliyede olduklarını belirterek, "Adliye'nin içi de dışı gibi barikatlarla kuşatılmış halde" dedi.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde esnaflar, Ağrı'da BDP'nin kazanmasına rağmen AKP'liler tarafından günlerdir yapılan itirazlar sonucunda oyların yeniden sayılması ve kenttin polis ablukasına alınmasına tepki göstermek amacıyla kepenk açmadı. İlçe merkezinde eczane ve fırınlar dışında kepenkler açılmadı. (Milliyet, ANF)