Meclis Başkanı İsmail Kahraman Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun son bulduğunu açıkladı.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyesi HDP milletvekili Garo Paylan twitter hesabından "Anayasa uzlaşma komisyonu çalışmalarına son verdi.  Meclis başkanı komisyonun son bulduğunu açıkladı" diye yazdı.

Büyük "umutlar"la çalışmalarına başlayan 2. Anayasa Komisyonu uzlaşmazlıkla sona ermiş oldu.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun yasalara, hatta anayasaya aykırı olduğu yönünde eleştiriler yapılıyordu. Muhalefet partileri iktidarın amacının başkanlık sistemine geçiş için komisyonu kullanmak olduğunu iddia ediyordu.

CHP, komisyonun "başkanlık sistemine geçiş komisyonu" haline gelmemesini istedi. Böylece partiler arasından yoğun bir tartışma yaşandı ve uzlaşma sağlanamadı. Ardından Anayasa Uzlaşma Komisyonu sona erdi.

Anayasa Mutabakat Komisyonu, AK Parti, CHP, MHP ve HDP'den üçer üyenin katılımıyla TBMM Başkanı Kahraman'ın başkanlığında 3'üncü kez toplandı.

TBMM ek binasında düzenlenen toplantıya, Ak Parti'den, TBMM eski Başkanı Cemil Çiçek, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ile AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, Cumhuriyet Halk Partisinden Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Balıkesir Milletvekili Namık Kemal Havutça ve Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, MHP'den Genel Başkan Yardımcısı Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak ve Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir katıldı.

HDP'den ise Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Mardin Milletvekili Mithat Sancar ve İstanbul Milletvekili Garo Paylan katıldı.