Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıkladı.

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partisinin destek vereceği adayı açıklamak için partisinin yöneticileriyle Barcelo Ankara Altınel Otel'de basın toplantısı düzenledi.

Yaptıkları değerlendirmelerin ardından "Selahattin Demirtaş'ın farklı söylemlerine rağmen ancak belirli bir kesimi temsil edebileceği ve tüm ülkeyi kucaklamayacağını" düşündüklerini dile getiren Çelebi, 'çatı adayı' Ekmeleddin İhsanoğlu hakkında ise "Öncelikle aday olduğu koşullar düşünüldüğünde samimiyetsiz ve Türkiye'nin gerçeklerinden uzak olduğu açıktır. Ne yazık ki bu adaylık kamuoyunda tartışılmadan ve kabul görmeden bir oldu bittiye getirilmiştir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın yorgunluk ve bıkkınlık duymadan yeni Türkiye hayalini sürdürmesinin takdire şayan olduğunu söyleyen Çelebi, "Anavatan Partisi olarak Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığını destekliyor, tüm halkımızı sandığa giderek oyuna ve demokrasiye sahip çıkmaya davet ediyoruz," dedi. (ajanslar)