Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde 2 asker  ve 4 sivilin yaşamını yitirdiği olaylar sonrasında ilçede yas var.

Hisarkapı köyünde bahçeye düşen havan mermisinin patlamasıyla yaşamını yitiren 60 yaşındaki Ahmet Temel, 17 yaşındaki oğlu Behçet Temel ve evde misafir olarak bulunan 50 yaşlarındaki kuzenleri Alya Temel’in öldüğü evden Kürtçe ağıtlar yükseliyor.

Mahmut Oral’ın Cumhuriyet’te yer alan haberine göre, eşini ve 17 yaşındaki oğlunun evlerinin önünde öldürüldüğünü kaydeden Feleknas Temel, “Bir baktık evin yanındaki ceviz ağaçlarının orda bir patlama oldu. Daha sonra biraz daha yakına düşen bir şey daha patladı. Son patlama ise evimizin tam önünde oldu. Eşim ve çocuğum kanlar içinde yere yığıldılar. Adana’dana gelen misafirimiz Alya da evin içinde yere düşmüştü. Hiçbiri kurtulamadı. Aynı patmada benim bir oğlumla Alya’nın bir oğlu da yaralandı. Neyse ki onların durumu iyi. Bu patlamadan sorumlu olan bizzat Erdoğan’ın kendisidir. Bizden ne istiyor? Kürtleri neden katlediyor? Ben çocuklarıma kendime artık nasıl bakacağım. Evimin direğini yıktılar” dedi.

‘İKİ ELİMİZ YAKASINDA’

Ahmet Temel’in ikinci eşi Zozan Temel ise Kürtçe yaptığı konuşmada, “Birkaç patlamadan sonra büyük patlama oldu. Ne olduğunu şaşırdık. 3’ü birden yere düşmüştü. Onlara doğru giderken bir de baktım ben de sol göğsümden yaralanmışım. Ama benim yaram hafif. Allah Erdoğan’a hakkımızı bırakmasın. İki elimiz yakasında olacak” dedi.

‘HEDEF ALIP VURDULAR’

Öldürülen ambulans şoförü Şeyhmus Dursun’un kardeşi Şevket Dursun’u ise ağabeyinin cenazesini almak için beklediği Beytüşşebap Devlet Hastanesi’nde buluyoruz. Dursun, ağabeyinin olay günü başına gelecekleri hissetmiş gibi göreve gitmek istemediğini belirterek, “Kaymakam onu gitmeye zorladı. Giderken arkadaşlarına ‘galiba öleceğim’ bile demiş. Polis noktasına 20 metre mesafede direkt hedef alınarak öldürülmüş, Ambulansın sadece şoför mahallindeki kapı ve penceresinde mermi izi var. Demek ki hedef gözeterek öldürdüler. Yanında iki hemşire vardı onlara bir şey olmamış” dedi.

Sağlık Bakanı Müezzioğlu’nun Dursun’un PKK’liler tarafından öldürüldüğü açıklamasına tepki gösteren Şevket Dursun, “Sağlık Bakanı gelsin burada halkın arasına girsin görsün. Yalan söylüyorlar. Savaşın bile bir hukuku var ama bunlarda o da yok. Ambulansı PKK taramadı, devletin polisi öldürdü ağabeyimi. Doktorlar, kaymakam ve polis hepsinden şikâyetçiyim. Sağlık bakanını buraya çağrıyorum. Kendi doktorunun ensesinden tutup halkın ortasında tehdit eden, hastaneyi basan ve tarayan özel harekâtçıların yaptıklarını izlesin. Ağabeyimin 6 çocuğuu vardı. Onları okutmak için çabalıyordu. 3 çocuğu üniversite okudu” diye konuştu. Otopsi için savcının beklendiğini ifade eden Dursun, “Otopsi yapılması için savcıyı aradık ama ‘can güvenliğim yok’ diye 1 kilometrelik yolu gelmedi. Emrinde binlerce polisi, askeri zırhlı aracı var ama gelemiyorum diyor. Ama ağabeyimi ölüme göndermekte sakınca görmediler. Olmaz olsun böyle hukuk. Şimdi konuştum diye belki tazminatını da vermeyecekler ama ben söylüyorum. Ben bu devletten şikâyetçiyim” dedi.