CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, okullarda son günlerde artan şiddet olaylarını TBMM gündemine taşıdı.

Okullardaki şiddetin toplumu rahatsız ettiğini belirten Altıok, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı M.K.’nin bir öğrenciyi doğalgaz borusu ile dövdüğü ve 5 ay hapis cezası aldığı iddialarını Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a sordu.

Altıok’un Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a sorduğu sorular şöyle:

– Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı M.K.’nin daha önce bir öğrenciyi doğalgaz borusuyla dövmekten 5 ay hapis cezası aldığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise Milli Eğitim Bakanlığı çocukların ve gençlerin geleceğini şekillendirmek gibi önemli bir görevi bulunan kuruma böyle bir atama nasıl ve kimler tarafından gerçekleştirilmiştir?

– Basına yansıyan veya tespit edilen şiddet olayları sonrasında ilgili kişiler hakkında hangi işlemler gerçekleştirilmiş ve sonuçları ne olmuştur?

– 2002 ila 2017 Haziran ayı arasında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda kaç şiddet olayı gerçekleşmiştir? Bu olayların kaçı, kimler tarafından ne şekilde vuku bulmuştur? Öğrencileri dövdüğü tespit edilen eğitimci ve idarecilere hangi soruşturmalar açılmış ve sonuçları ne olmuştur?

– 2002 ila 2017 Haziran ayı arasında öğrencilerden, velilerden ve idarecilerden şiddet nedeniyle kaç şikayette bulunulmuştur? Bu şikayetlerin sonuçları ne olmuştur?

– Bakanlık olarak eğitim kurumlarında şiddetin önlenmesi adına ne tür çalışmalar yapmaktasınız? Bu çalışmaları kimler ne şekillerde ve hangi zaman aralıklarında gerçekleştirmektedir?

– Öğretmen alımlarında ve daha sonrasında öğrencilere duygusal ve fiziksel şiddet uygulanmaması için öğretmenlere yapmış olduğunuz çalışmalar nelerdir?

– Öğrenci ve veliler okullarda yaşanan şiddet olayları hakkında bilgilendirilmekte ve bilinçlendirilmekte midir? Bu konuda okullarda verilen rehberlik hizmetleri yeterli midir?