BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, MİT'in Paris'te 3 Kürt kadın siyasetçi cinayeti ile ilgilerinin olmadığı yönündeki açıklamasına tepki göstererek, "Ortada ıslak imzalı bir evrak var. Bu belge MİT'in değilse kimin? Bunu da bulamıyorsan, aklımızla alay etme, dükkanı kapat eve git" dedi.

Milletvekili Altan Tan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin en büyük siyasi krizlerinden birisini yaşadığını belirterek, "Bu krizden çıkmanın yolu iç ve dış politikada ciddi bir özeleştiri, ondan sonra da tam demokratik bir Türkiye, acilen yeni bir anayasa. Daha fazla özgürlük, şeffaflaşma, hesap verme ve arınma. Doğru düzgün bir anayasayı milletin önüne acilen koy" diye konuştu.

MİT'in Paris'teki cinayetlere yönelik ilgilerinin olmadığı yönünde açıklama yaptığına dikkat çeken Tan, ortada ıslak imzalı bir evrak olduğunu belirterek, "Bu belge MİT'in değilse kimin? Önce bunu söyle. Senin değilse bu belge ne? Kim nereden çıkardı? Bunu da bulamıyorsan, aklımızla alay etme, dükkanı kapat eve git" şeklinde konuştu.

Gazetecilerin Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının Yüce Divan'da yargılanması tasarısına yönelik sorusu üzerine Tan, bu düzenlemelerin parlamentodan geçmeyeceğini ifade ederek, "28 Şubat mağdurlarının haklarını vermeyeceksin, 28 Şubat, 27 Nisan, Ergenekon ve Balyoz sanıklarının kurtuluşunu sağlayacaksın, 11 Kürt içeride olacak, Kemalistlerle işbirliği yapacaksın. Kemalistlerle işbirliğinden bir şey çıkmaz" karşılığını verdi. (ANF)