Meclis Genel Kurulu’nda, BDP’nin grup önerisi üzerinde konuşan BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Ahmet Türk’e atılan yumruğu hatırlattı ve Batman Valisi’ni eleştirdi, Tan, şöyle dedi:

 

“Batman’da bir olay oldu ve bunun üstü örtüldü. Samsun’da aynı olay oldu, suçlu kimse yakalandı, hakim karşısına çıktı. Bir haftadır Batman Valisi mugalata yapıyor, 'elinizde kaset varsa getirin' diyor. Kendi elindeki kasetlerde oraya kadar çekimler duruyor, olay anı yok. Ahmet Türk çıktı şunu söyledi, dedi ki, eğer bu polis görev olarak beni dövdüyse polis de çıksın, Vali de çıksın devlet de çıksın desin ki ben bu görevi buna verdim bu da dövdü. Vali kendi inisiyatifi ile bunu yaptıysa polis kendi inisiyatifi ile yaptıysa benim çağrıma karşılık siyaset ve hukuk da sessiz kalıyorsa Vali benim şahsi muhatabımdır. Aynı Vali 2004’te Midyat Kaymakamıydı. Aynı uygulamaları Midyat’ta yaptı. Devlet bu olayı çıkarmalı, cinler yapmadı bunu. Bunu ortaya çıkarmıyorsa Vali de bu oyunun içindeyse o zaman şahsi hukuk devreye girecek. Vali kendine dikkat etsin."

 

Meclis Başkanvekili Sadık Yakut da, “Tehditvari konuşamazsınız” diyerek milletvekilini uyardı.

 

BDP’nin grup önerisinin aleyhinde söz alan AKP Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal da, "Türkiye Cumhuriyeti devleti çok büyük bir devlettir, valisini de korur, polisini de korur. Kimsenin devletin valisini tehdit etmek haddi değildir” dedi.

 

ALTAN TAN KÜRSÜYE YÜRÜDÜ, ARAYA VEKİLLER GİRDİ

Kürsüde Köksal konuşurken Altan Tan yerinden kalktı ve Köksal’ın üzerine doğru yürüdü. Araya vekiller girerken Yakut, “Lütfen Sayın Tan oturur musunuz yerinize” diye uyardı. Salonda tansiyonun yükselmesi üzerine Yakut oturuma 5 dakika ara verdi.

 

BATMAN VALİSİ’NDEN ‘30 SANİYE’ AÇIKLAMASI

Bu arada, Batman Valisi Ahmet Turhan, "Saldırı anında polis kamerası başka yeri çekiyormuş. O nedenle 30 saniyelik görüntü kaybı var" iddiasında bulundu.

 

Batman Valisi Turhan, Ahmet Türk'ün yumruklanması olayı hakkında Batman'da yerel Batman Postası'na yaptığı açıklamada, Türk'e saldırı anının görüntülerinin olmadığını söyledi.

 

Vali Turhan, "Saldırı anı sırasında, Polis kamerası, o an yaşanan bir başka olayı çekince 30 saniyelik bir görüntü kaybı meydana geliyor. Bu nedenle saldırıyı gerçekleştirenler teşhis edilemiyor" dedi.

 

Vali Turhan ayrıca İçişleri Bakanlığı'ndan olayın araştırılması için istenen iki müfettişin henüz gelmediğini belirterek, Türk'e saldırı anını ise şöyle anlattı: "O an polis kamerası çekimdeydi, Ahmet Türk ve diğer milletvekillerinin otobüsten indikleri görüntüler var, ancak tam o sırada kamera yine o an yaşanan bir başka olayı görüntülemek için yönünü değiştiriyor. İşte ne olduysa bu an oluyor ve 30 saniye sonra tekrar kamera Ahmet Türk'ün olduğu bölgeyi (otobüsten inerken) çekmeye başlıyor. İşin özeti; Ahmet Türk yumruklandığı an görüntülenememiş" şeklinde konuştu.