TBMM Genel Kurulu'nda, İçişleri Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 2014 yılı bütçe görüşmesinde BDP'li Altan Tan, konuşmak için kürsüye gelince, kürsüdeki suyu kastederek, "Bizi o kadar alıştırdınız ki, bu su da gazlı su olsun" dedi.

Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, "Dikkate alınacaktır" diyerek, görevli kavası yanında çağırdı ve kürsüdeki suyun değiştirilmesi talimatını verdi.

Kavasın suyu değiştirmesinin ardından Başkanvekili Yakut, Tan'a, "İsteğiniz üzerine gazlı su gönderildi" dedi.

Altan Tan, konuşmasında, "Hükümet neden bu kadar öfkeli. Yüzde 50 oy almış bir iktidar, neden bu kadar güçlü iken şiddetli ve öfkeli? İnsan güçlendikçe daha sakinleşir, olaylara hakim olur, teknik davranır ama bu iktidar böyle değil" ifadelerini kullandı.

Fişlemelere değinen Tan, "Bu kadar vatandaşı niye takip ediyorsunuz? Hiram Abas, Hrant Dink, Uğur Mumcu cinayetinin katili kim, bulunabildi mi? Oralarda bu derin istihbaratlar devreye girmiyor ama yatak odalarına kadar insanlar dinleniyor" diye konuştu.

İstanbul Dolapdere'de rahatça uyuşturucu ve hap satıldığını söyleyen Tan, 'Bu nasıl oluyor? Orada istediğiniz saatte uyuşturucu alabilirsiniz" dedi.

Tan, Diyarbakır ve Batman'da İslami grupların, "polisin aralarına ajan soktuğunu" söylediğini belirterek, "Orada Hizbullah-PKK çatışması tezgahlanıyor" dedi. Bölgenin hassas olduğunu ve buna uygun valilerin atanması gerektiğine işaret eden Tan, "Adana'ya bir vali geldi, evlere şenlik; tarzı, giyimi ile her şeyi ile evlere şenlik" diye konuştu.

BDP'li Tan, kürsüden ayrılırken yanında götürdüğü suyu, "Beraber içelim, inşallah şifa olur" diyerek içti.

"BARAJ, GABAR İLE CUDİ ARASINDAKİ BAĞI KESMEK İÇİN YAPILIYOR"

BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, kürsüye geldikten sonra, AKP sıralarındaki milletvekili sayısını sayarak, "12 kişi. Bu kadar önemli bir bütçe görüşülüyor ama burada 12 kişi var" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın "HES bakanlığı" olduğunu söyleyen Zozani, Hasankeyf'te yapılacak olan Ilısu Barajı'nın enerji ile hiç bir bağlantısının olmadığını, Gabar ile Cudi arasındaki bağlantıyı kesmek için yapıldığını söyledi. Zozani, binlerce yıllık tarihin 2-3 yıl içinde yıkılmak istendiğini belirterek, "Tarihi eser mi kalıntı mı istiyorsunuz? Alın size kalıntı diyorlar" dedi.

BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy ise Atatürk Orman Çiftliği'nde yüzlerce ağaç kesilerek "AK Saray (Yeni Başbakanlık Binası)" inşa edildiğini belirtti.