HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, “Kürt dindarlar AKP’de de HDP’de de ikinci sınıftır. Dindar Kürtler dinlerinden de Kürtlüklerinden de vazgeçmek istemiyor. İkisi arasında bir tercihte bulunmak istemiyorlar” dedi.

Referandum sürecini T24'ten Hülya Karabağlı'ya değerlendiren HDP'li Tan, Kürt dindarların ciddi bir açmaz içerisinde olduğunu söyledi.

Tan, şunları söyledi:

"Şu an Kürt dindarlar gerçekten ciddi bir açmaz içindeler. Türkiye’den ayrılmak istemiyorlar, Hendek, terör ve iç savaş istemiyorlar. Bu yönüyle PKK’ye kızgınlar. Ancak AK Partiye dönmeleri için bir sebep de yok. Çünkü Bozkurt işareti yapan bir başbakan neyi çözecek Türkiye’de?

Sürekli dönemsel ve konjoktürel davranış içindeler. Bir gün Fetullah Gülen’le iş tutuyorlar, bir gün ABD, bir gün Rusya, birgün İran, bir gün Esad. Ergenekoncu’lara yanaşıyorlar, lazım olduğu zaman da Bozkurt işareti yapıyorlar. Makyavel görseydi şapka çıkarırdı.

Bugün referandumda tartışılan ise şahıslar ve olaylar değil. Bir kişiye bu kadar ölçüsüz yetki verilmez. Bu Erdoğan da olsa, Kılıçdaroğlu, Altan Tan olsa da yanlış.

Kürtler evet diyerek neyi çözecekler? AKP ne diyor, herhangi bir programı var mı? Kürtlerle ilgili bir projesi var mı? Suriye'de PYD'ye PKK'ye karşılar peki Suriye Kürtleri için Kürtleri Esad'a teslim etmek dışında ne söylüyorlar? Sadece ‘bana güven gerisini merak etme sen’ diyorlar. Oy ver destek ver bana MHP ile işimi bitirdikten sonra seninle ilgili iyi şeyler düşünebilirim diyor.

‘Sen benim iyi şeyler yapabilme ihtimalimi sev’ diyor. Tamamen arabesk takılıp gidiyoruz. Dolasıyla dindar Kürtlerin AKP’ye yönelmesinin ciddi bir nedeni yok ortada. HDP’ye,PKK’ye kızgın olsalar da evet demelerinin ciddi bir gerekçesi yok."