HDP Diyarbakır milletvekili Altan ve Kocaeli milletvekili Adayı İbrahim Ergin Dilovası Bingöllüler Derneği’ni ziyaret ederek seçim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dernek yöneticilerinin ve üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan Altan Tan Diyanet İşleri Başkanlığı’nı eleştirerek Cumhurbaşkanı ve Erdoğan ve AKP’nin seçim propagandasında dini inançları kullanmasını kınadığını belirtti.

Diyanetin, şeyhlerin, mollaların devletten emir almasının İslamiyet’te caiz olmadığını belirten Tan “Diyanet hırsızlığa hırsızlık demiyor, yalana yalan demiyor. Bunun İslamiyet’te yeri var mı?” diye sordu. 

AKP’nin, HDP’nin yükselişini Müslümanların inançlarını sömürerek durdurmaya çalıştığını belirten Tan, ‘Her gittikleri yerde dinden bahsediyorlar,  burası dindardır, diyorlar. Müslümanlık bir seçim çalışmasına alet edilebilir mi? Kürt halkı dinine, geleneklerine, kültürüne bağlı bir halktır. Sizin aklınıza ihtiyacı yok. Önce siz Müslümanlığın ne olduğunu öğrenin” dedi.

HDP’nin ideolojik bir parti olmadığını belirten Tan “bizim davamız insanlık davası, hak hukuk davası… Tüm dışlananlar, ötekileştirilenler, ezilenler HDP’nin demokrasi programı altında bir araya geliyor. Demokratik bir anayasa ile Türkiye’nin sorunlarını çözeceğiz. Barış ve kardeşlikten yana bir dil kuruyoruz. Halkımız bunu takdir ediyor” dedi. (Demokrat Haber)