HDP'den seçim hükümetine alınacağı iddia edilen isimlerden sonuncusu Altan Tan oldu. Tan, “Biz isimlerin parti yönetimine danışılarak belirlenmesinin siyasi nezaket gereği olacağını hep söyledik. Ancak Davutoğlu da isimleri kendisi belirlemekte ısrarlı” dedi.

Barış Avşar’ın Radikal’de yer alan haberine göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kurulacak seçim hükümetinde yer alacak HDP’li bakanlar için o kadar çok isim ortaya atıldı ki, neredeyse meclisteki HDP grubunun üçte biri sayıldı! AKP kulislerini takip eden Ankara muhabirlerinin haberlerinde şimdiye kadar Celal Doğan, Sırrı Süreyya Önder, Leyla Zana, Mithat Sancar, Ayhan Bilgen, Mahmut Celadet Gaydalı isimleri ortaya atılırken bugün de Altan Tan ve bir diğer Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş isimleri gündeme atıldı.

TAN: 80 VEKİLİN HEPSİ AYNIDIR DEDİK

Tan ve diğer anılan isimlerden bazıları için ‘muhafazakâr’ olmaları nedeniyle Davutoğlu tarafından tercih edilebilecekleri de ifade ediliyor. Tan bahsi geçen isimler ve ‘muhafazarlık’ tercihiyle ilgili bir bilgileri olmadığını belirterek şunları söyledi, “Biz isimlerin parti yönetimine danışılarak belirlenmesinin siyasi nezaket gereği olacağını hep söyledik. Ancak Davutoğlu da isimleri kendisi belirlemekte ısrarlı. HDP MYK’nın da bu durum karşısında aldığı bir karar var. Bizim için 80 milletvekilimizin hepsi aynıdır. Kendilerine teklif gelecek isimler de bu çerçevede hareket edecek.”

Tan eğer bakan olursa nasıl bir öncelikler sıralaması yapacağı konusunda ise şunları söyledi, “Adı üzerinde seçim hükümeti ve önceliği de seçimlerin güvenli bir şekilde yapılması olacak. Bunun dışındaki konularda ise partimizin genel ilkeleri bellidir.”