BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "Başbakanı kimsenin yemeye niyeti yok. Ama böyle giderse Başbakan'ı etrafındakiler yiyecek" dedi.

Tan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın uzunca bir dönemdir Türkiye'nin geldiği yol ayrımını ve makası kavramaktan aciz bir politika takip ettiğini" ileri sürdü.

"Koskoca Türkiye, temmuz ayında zatürreye tutulmuş bir şahıs gibi titremeye başladı" ifadesini kullanan Tan, Erdoğan'ın önce kendisini sonra da ülkeyi normalleştirmesi gerektiğini söyledi.

Erdoğan'ın Başdanışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan'ın "Erdoğan'ı kimseye yedirtmeyiz" sözlerini eleştiren Tan, "Sevgili kardeşim, Başbakanı kimsenin yemeye niyeti yok. Zaten yemeye kalksa midesine oturur. Öyle doğru düzgün bir tadı tuzu yok. Ama böyle giderse Başbakan'ı siz yiyeceksiniz. Başbakan'ın etrafındakilere çağrıda bulunuyorum: Önce lütfen siz aklınızı başınıza alın, olan bitenden ders çıkarın" diye konuştu.

Tan, demokratik bir anayasanın da Meclis'e getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Eğer bu yapılamazsa Türkiye'de artık AKP'nin Menderes ile Özal ile kıyaslanan reformist yenilikten yana demokrat kimliğinin ölüm ilanını verme günüdür. Bundan sonra artık siyaseten vefat ilanı tescil edilir" iddiasında bulundu.

“İDRİS NAİM ŞAHİN'İ GERİ İSTİYORUZ"

Gazetecilerin, Taksim Gezi Parkı olayları çerçevesinde diğer illerde yaşananları hatırlatması üzerine, "Bütün Diyarbakır'a gaz solutan bir kişiyi alıp İzmir Valisi, öbürünü İstanbul Valisi yapıyorsunuz. Sanki Diyarbakır çok memnunmuş gibi. Ondan sonra da bir değerlendirme. Ne diyeyim? Valla İdris Naim Şahin'i geri istiyoruz. Özledik. Böyle valilere İdris Naim Şahin yaraşır" dedi.

DTK'dan istifa ettiğinin hatırlatılması üzerine Tan, üyelikten değil, başkanlık divanındaki görevinden istifa ettiğini belirterek, "Hayatım boyunca yetkim olmayan yerde sorumluluk almadım, kimsenin kuklası olmadım. Göstermelik bir yerde durmadım, vitrin süsü olmadım. Hiç kimsenin haddi değildir ki beni vitrin süsü yapsın" diye konuştu.

"Partinize bir serzeniş mi?" sorusuna Tan, "Hayır partiyle alakalı bir sorun değil. Parti ayrı, bu ayrı. Şimdi yönetimdesiniz ve bir karar alınıyor. Eğer sizin orada sözünüz ciddiye alınmıyorsa, orada durmanızın bir anlamı yok. Buyursun başkanı yönetsin" yanıtını verdi.

İSTİFA ETMİŞTİ

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Başkanlık Divanı'ndaki görevinden istifa ettiğini, DTK üyeliğine ise devam edeceğini bildirmişti.

Altan Tan, yaptığı yazılı açıklamada "01.06.2013 tarihinde yapılan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde gösterdikleri olgun tavır ve davranışlarından dolayı Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm üyelerine, Diyarbakır iş dünyasının değerli üyelerine en içten duygularımla teşekkür ederim. Demokratik Toplum Kongresi'nin Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası meslek grupları seçimleri sonrasında oda yönetimini belirleme sürecinde Diyarbakır iş dünyasına verdiği sözleri yerine getirmemesi ve izlediği yöntem nedeniyle hayatım boyunca takip ettiğim sorumluluk ilkesi gereği Demokratik Toplum Kongresi Başkanlık Divanı'ndaki görevimden istifa ettiğimi, DTK üyeliğine ise devam edeceğimi kamuoyuna saygılarımla arz ederim" demişti.