Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Eş Genel Başkanı Alper Taş, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile gerçekleşen görüşmelerinde seçimlerin konuşulmadığını, Birleşik Haziran Hareketi ve Kürt sorunu hakkında konuştuklarını belirtti.

İleri Haber'den Rıfat Doğan'a konuşan ÖDP'li Taş, Kılıçdaroğlu ile iki hafta önce kayınvalidesinin ölümünden sonra görüştüklerini ve kendisine başsağlığı dilediğini söyledi.

GÖRÜŞMENİN İKİ KONUSU OLDU

Alper Taş, Kılıçdaroğlu ile görüşmelerinin detayına ilişkin şunları söyledi:

"Bu görüşmenin iki konusu oldu. İçinde olduğumuz Haziran ile ilgili bir bilgilendirmede bulunduk. Ne yapmak istiyoruz. CHP'liler bu çalışmanın içinde olduğu için bu bilgileri paylaştık. İkinci konu da Kürt meselesiydi. Kürtlerle Türkiye'nin yeniden kurulması noktasında daha pozitif bir süreç geliştirebilir mi? Hem Kürt sorunun çözümü hem de 'Kürtlerle Türklerin birarada yaşaması için CHP önümüzdeki dönem daha ileri adımlar atar mı?' noktasında yaptığımız bir görüşmeydi."

"SEÇİM İTTİFAKI GÖRÜŞÜLMEDİ"

Seçim ittifakı ve benzeri konuların gündeme gelmediğine değinen Taş, "Ne ben böyle bir gündem açtım, ne de onların böyle bir gündemi oldu" dedi. Taş, şunları söyledi:

"Ben kimseyle Haziran adına görüşme yapmadım. Kimse de bana 'şu üç kişiyi milletvekili adayı olarak düşünüyoruz' demedi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir görüşmememiz oldu ancak bunun ötesinde CHP ile bir seçim görüşmemiz olmamıştır. Benim üzerimden Haziran'dan kimseye adaylık teklif edilmemiş, ben de Haziran adına kimseye adaylık teklifinde bulunmamışımdır."