Yolsuzluk iddialarıyla 17 ve 25 Aralık'ta başlatılan operasyonlar kapsamında telefonları mahkeme kararıyla dinlemeye alınan Ciner Yayın Grubu Yönetim Kurulu üyesi Fatih Saraç'la konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ardından CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül ile ilgili haberlerin Habertürk'teki yayınına da son verilmesini istediği ortaya çıktı.

Twitter'da Haramzadeler adlı hesapta ve internette de paylaşılan ses kayıtları tapelerine göre, Erdoğan, Habertürk'teki Sarıgül haberlerinin,  eski DSP'li ve Ecevit' Hükümeti'nde Başbakan Yardımcısı olan Hüsamettin Özkan'ın Habertürk Grubu'nun sahibi Turgay Ciner'in kayınpederi olmasına bağlıyor.

Erdoğan Fatih Saraç'a, “Seninkisinin tabii kayınpederinden herhalde kaynaklanacak, yani bu şeyde sizde ön sayfalarıda, bu malum zatla ilgili yani yayın politikalarınız işte televizyonlardaki yayın politikalarınız.. yani baya şey gidiyor.. yani iyi gidiyor” diyor.

Tapelere göre Saraç da Başbakan Erdoğan'a, Turgay Ciner’in kendisine söylediği “Fatih dedi, Hüsamettin dedi, bizim gazetemizin stratejisiyle hiçbir ilgisi yoktur gayet rahat olabilirsin” karşılığını aktarıyor.  Saraç'ın, haberlerde kasıtlı olarak Sarıgül'ün önüne CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'i çıkardıklarına ilişkin sözleri ise Başbakan’ı tatmin etmiyor, Erdoğan tepki gösteriyor.

SARIGÜL: DİKTATÖRÜN SON ÇIRPINIŞLARI

Şişli Belediye Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, ortaya çıkan ses kayıtlarıyla ilgili olarak twitter'dan “Bugün ortaya çıkan ses kayıtları ülkemizde demokrasinin nasıl katledildiğinin en somut göstergesidir. Halkın iradesine sansür ile ambargo koyabileceğini sanmak, kendini dünya lideri sanan zavallı bir diktatörün son çırpınışlarıdır” açıklamasını yaptı.

İŞTE O KONUŞMA GEÇENLER

Fatih Saraç: Buyrun efendim çıktım odadayım tek başımayım buyrun efendim.

Recep Tayyip Erdoğan: Ya şimdi abi bir şey döneme girdik hassas döneme

FS: Ha

RTE: Şimdi seninkisinin tabi kayınpederinden herhalde kaynaklanacak yani bu şeyde sizden ön sayfalarınızda şurda burada bu malum zatla ilgili yani yayın politikalarınız işte televizyonlardaki yayın politikalarınız yani baya şey gidiyor yani iyi gidiyor.

FS: Efendim bir çok ee bu konuyu

RTE: Bilmiyorum bunu tabi hiç aranızda konuştunuz mu ayrı mesele de

FS: Bu konuyu konuştuk eee bana şunu söyledi ee o direk küfrederek af edersiniz hiç bizimle ilgisi yoktur Fatih dedi biz dedi bu adamın ne olduğunu biliyoruz dedi

RTE: Ya tamam da ıı yayın yapar

FS: Ve bir burada Gürsel Tekin’i çıkarıyoruz önüne kasten

RTE: Ya bırakın..

FS: Sürekli olarak Gürsel’i alıyorum önüne

RTE: Ya neyi önüne alıyorsun canım işte adamın orda yayın şeylerinde sürekli onunla ilgili yayınlar televizyonda var.

FS: Efendim yani bilgi eksik vermiş olabilirler aksine hep mesela.

RTE: Ya ben kendim bakıyorum her gün gazetelere bakıyorum her gün televizyon hakeza dinliyorum yani bunları takip ediyorum.

FS: Tamam efendim yani müsaade eder... Müsaade ederseniz ben bir şey söyleyeyim.

RTE: Herkes herkesin de söylediği şey herhalde büyük ihtimalle diyorlar kayın pederiniz şu anda

FS: Hiç kesinlikle yok

RTE: Kayın pederi onun sponsoru durumunda olduğu için onunla beraber hareket ettiği için.

FS: Yok yani bana dedi ki Fatih dedi Hüsamettin dedi bizim gazetemizin stratejisiyle hiçbir ilgisi yoktur gayet rahat olabilirsin bizzat kendisi söyledi hiçbir problem yoktur dedi ben daha da hassas olunmasına gayret edeceğim ama bilginiz olsun diye söyledim.

RTE: O zaman gereğini yapın.

FS: Tamam.