Kürdistan Öğrenciler Birliği (YXK) tarafından gönderilen bir mektuba cevap veren Alman Yeşiller Partisi’nin (Grünen) önde gelen isimlerinden Jürgen Trittin, Türk devletinin PKK'ye karşı savaşının IŞİD'i güçledirdiğini söyledi.

ANF'de yer alan habere göre, Trittin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın IŞİD'e karşı mücadelede 'bir strateji değişikliğine' gittiğine hiçbir şekilde inanmadığını belirterek şunları söyledi:

"IŞİD'e karşı başarılı bir direniş sergileyebilen bu güce (PKK) karşı savaş sayesinde, IŞİD bölgede yine güçlendiriliyor. Bu, Recep Tayyip Erdoğan’ın PKK ile barış sürecini sonlandırmasının ölümcül sonucu olacaktır."

PKK'YE ÇAĞRI

Trittin, YXK'nin mektubuna verdiği yanıtta ayrıca PKK’ye de çağrıda bulunarak, silahlı eylemlere son verilmesini istedi. Müzakerelerin yeniden başlamasının PKK’nin şiddetsiz bir mücadeleye geçmesi için gerekli olduğunu belirten Trittin, PKK’nin terör örgütleri listesinden çıkarılmasına yönelik hedefi kendisinin de savunduğunu belirtti.

Trittin, PKK’nin her türlü saldırıya karşı olduğunu ilan etmesinin terör örgütleri listesinden çıkarılması çabaları için temel şart olduğunu da savundu.