HDP İzmir Milletvekili adayları Ertuğrul Kürkçü, Müslüm Doğan ve Semra Uzunok seçim çalışmaları kapsamında HDP’nin ‘Yeni Yaşam’ çağırısını anlatmak üzere Selçuk İlçesi’ne bağlı Şirince Köyü sakinlerini ve Matematik Köyü kurucusu Prof. Dr. Ali Nesin’i ziyaret etti.

Matematik Köyü ziyaretine ev sahipliği yapan Ali Nesin, Matematik Köyü sakinlerinin tamamının HDP’ye oy vereceklerini söyledi. Toplumda en çok HDP’nin sıcak karşılandığına işaret eden Nesin, HDP’ye 7 Haziran'da başarılar diledi. 

‘HDP TÜRKİYE İÇİN APAYRI BİR NEFES’        

Kendisinin HDP’li olduğunu ve aklı başında herkesin HDP’ye  oy vermesi  gerektiğini  belirten Nesin, HDP’nin barajı geçmesinin yaşamsal öneminin olduğuna vurgu yaptı. Nesin, ”Kürt meselesinin önemli bir konu olduğunu düşünüyorum ve Türkiye’de soluk almamızı sağlayacak davanın da Kürt meselesinin çözümü olduğu kanısındayım” dedi. 

Kürtlerin özerkliği ve özgürlüğü sadece Kürtlerle sınırlanamadığını belirten Nesin şunları söyledi; ”Kürtler özgür olacak da ben olmayacak mıyım, ben de özgür olacağım. Matematik Köyü örneğin, istediğim gibi eğitim verebileceğim. Bu özgürlük dalgasının HDP ile Türkiye’ye yayılacağını düşünüyorum. HDP’nin Türkiye için apayrı bir nefes olduğu kanaatindeyim” dedi.

‘TÜRKİYE İÇİN BU FIRSAT BİR DAHA ELEGEÇMEZ’   

HDP’nin Türkiye halklarında nasıl kabul göreceğinin konjonktüre ve HDP’nin tavrına göre değişebileceğine dikkat çeken Nesin şöyle devam etti:  “HDP büyük bir ivme tutturdu. %6’lardan %12’lere yükseldi. Bu ivmeyi devam ettirmesi lazım. Bir sonraki seçimlerde HDP’nin %16’yı %17’yi aşması ve MHP’yi yakalaması lazım.  Siyasetçiler masa başına oturur kimlere sesleneceğiz, kimlerden oy alacağız, söylemimizi nasıl değiştirmeliyiz diye. Bu konuda çok ciddi çalışma yapmalıdır, yapmak zorundadır.”

HDP’nin Türkiye partisi olabilmesi için, ikna olmayanları ikna etmesi, Anadolu ve İç Anadolu’ya kadar açılması gerektiğini belirten Nesin, ‘’HDP’nin Trabzon dâhil, en HDP karşıtı illerden dahi oy toplaması ve bir Türkiye partisi olması lazım. Nasıl geldi AKP iktidar oldu, özgürlük vereceğim diye geldi. Sloganı özgürlüktü. AKP düşüşte HDP’nin bundan faydalanması lazım. Hepimiz için Türkiye için bu fırsat bir daha ele geçmez” dedi.

‘DEMOGRAFİK BİR ÇALIŞMANIN YAPILMASI LAZIM’   

HDP’nin seçim çalışmalarına ilişkin görüşlerini de açıklayan Ali Nesin önce büyük bir disiplin olması gerektiğinin altını çizdi. Nesin,  “Herkes bana oy versin diye meydana çıkılmaz. Hedefini belirleyeceksin. Bunun için de demografik bir çalışmanın yapılması lazım, gençlere mi emeklilere mi emekçilere mi burjuva sınıfına mı beyaz Türklere mi? Yani nereye doğru yayılacaksın bunların belirlenmesi lazım” dedi.

‘HDP ÇEMBERİNİ GİDEREK AÇIYOR’

HDP’nin son derece kısıtlı bir zümreden Kürtlerden yola çıkarak tüm halklara ve ezilmişlere doğru açıldığına dikkat çeken Nesin, “HDP doğru olanı yapıyor. Şimdi çemberini giderek açıyor. Bu çemberi şimdi kimlere doğru açacaksınız esnafa mı, İstanbul’a mı hangi yöreye, hangi gruba? Bunların belirlenmesi hedef konulması bunlara dair söylem üretmesi ve partinin disiplinli bir şekilde çalışılması lazım diye düşünüyorum” diyerek görüşlerini belirtti.

(Demokrat Haber)